ZV De Zaan met vijf nieuwelingen het nieuwe seizoen in

Eredivisie Dames
ZV De Zaan met vijf nieuwelingen het nieuwe seizoen in

Het landskampioensteam van ZV de Zaan heeft deze zomer vijf talentvolle speelsters verwelkomd, terwijl het afscheid neemt van eveneens vijf speelsters. De dames van ZV de Zaan bereiden zich voor op een spannend maar veelbelovend seizoen met de komst van deze nieuwe krachten en zien ernaar uit om opnieuw te schitteren op zowel nationaal als Europees niveau.

Een belangrijke versterking voor ZV de Zaan is Nerida Drewes (voorheen UZSC), die haar ervaring zal inzetten om het team te versterken. Een andere opvallende aanwinst is die van Malissa van Rijn. De 28-jarige ervaren linkspoot is jarenlang een sleutelspeler geweest in Leiden en heeft professioneel waterpolo gespeeld in het Spaanse Catalunya. Deze ervaring wil ze overdragen aan de nog jonge groep talentvolle speelsters.

Naast deze ervaren speelsters hebben ook de jeugdinternationals Kila van der Veen (voorheen UZSC, foto boven), Silvanne Slot (voorheen Polar Bears) en keepster Caitlin van Leeuwen (voorheen ZVL) zich gevoegd bij ZV de Zaan. Caitlin, blonk deze zomer uit als doelvrouw voor Jong Oranje tijdens het EJK. Zij zal zowel in Eindhoven trainen als bij ZV de Zaan, met de ervaren keepster Britt van den Dobbelsteen aan haar zijde en zich verder ontwikkelen.

"Uiteraard vind ik het jammer dat enkele speelsters ons verlaten om een buitenlands avontuur aan te gaan. Maar ik ben ook heel trots, want dit is een gevolg van ons succes vorig seizoen. Ondanks hun vertrek hebben we nog steeds een hele sterke basis. Het feit dat wij met ZV de Zaan ook Europees meespelen, maakt dat de aantrekkingskracht groot is om bij ons te komen spelen en dat heeft deze getalenteerde speelsters doen beslissen de overstap naar ons te maken. Ik ben er heel blij mee en kijk met veel vertrouwen uit naar dit seizoen”, aldus Mick van den Bree, trainer en coach van ZV de Zaan.

De Europese loting voor de kwalificaties van de Champions League heeft ervoor gezorgd dat ZV de Zaan een aantal uitdagende tegenstanders treft. Mick: “We spelen in de zwaarste poule, maar ook in de mooiste. Plus de mogelijkheid om te spelen op bijzondere locaties zoals het buitenbad in Mataro zorgen ervoor dat we als team super gemotiveerd zijn." ZV de Zaan zal tijdens deze kwalificaties vooral de strijd aangaan met BVSC en Terrassa om te bepalen welk team de derde plek in de poule verovert, wat recht geeft op een vervolg in de Champions League.

Het kwalificatietoernooi in Mataro wordt van 21 t/m 24 september gespeeld.

Silvanne
Silvanne Slot
Malissa
Malissa van Rijn
Caitlin
Caitlin van Leeuwen

Nerida
Nerida Drewes

Bron: ZV De Zaan

Beeld:
Kila van der Veen
1,811

Lees ook

ZVL-1886 maakt bekend dat Niels Joor de nieuwe coach wordt van het eerste damesteam. Niels Joor, 51 jaar, is een bekend…
Als kind liep hij op vierjarige leeftijd voor het eerst zwembad Het Ravijn binnen, waar hij uiteindelijk 14 jaar in het…
1,378