ZV De Zaan wint Supercup

Eredivisie Dames
16 oktober 2022
ZV De Zaan wint Supercup

De dames van ZV De Zaan wonnen zondag de Supercup. Daarmee stokten ze de prijzenjacht van Polar Bears dat vorig seizoen alle prijzen won die er te winnen vielen. In Ede won de ploeg uit Zaandam met duidelijke cijfers: 8-15.

Het was een herhaling van alle finales van vorig seizoen. Toen won Polar Bears de Supercup, KNZB-beker en landstitel en elke keer moest ZV De Zaan buigen. Afgelopen zomer versterkte De Zaan zich fors met Maud Koopman en jeugdinternationals Lois den Ouden en Esmee Roijen. Daar worden dus nu al de vruchten van geplukt.

De ploeg van Mick van den Bree liet er in De Peppel geen gras over groeien. In de eerste periode kwam De Zaan vrij vlot met 0-3 voor. Dat gat kwam Polar Bears nooit meer te boven. Halverwege was het verschil vier doelpunten (4-7) en toen begon een ijzersterke Zaanse periode. Maud Koopman (2x), Maxine Schaap en Lieke Rogge brachten de stand naar 4-11 en beslisten daarmee met nog een periode voor de boeg eigenlijk al de wedstrijd. In de laatste periode vonden de ploegen om en om het net. De laatste treffer kwam van de hand van Lotus Plugge.

Aan Zaanse kant werden Maud Koopman en Bente Rogge (foto boven) topscorers met drie doelpunten. Bij Polar Bears schoot Feline Voordouw drie keer raak.

Supercup Dames 2022

Zondag 16 oktober

Polar Bears – ZV De Zaan: 8-15 (1-3, 3-4, 1-4, 3-4)
Doelpunten Polar Bears: Feline Voordouw 3, Storm Willemsen 2, Laura Schinkel 1, Nina van de Geijn 1, Jill Oort 1.
ZV De Zaan: Maud Koopman, 3, Bente Rogge 3, Lieke Rogge 2, Maxine Schaap 2, Takyiwa Sam 2, Esmee Roijen 1, Danique Sap 1, Lotus Plugge 1.

Vanwege de Europacup verplichtingen van de heren van ZV De Zaan is de Supercup bij de mannen tussen landskampioen Het Ravijn en bekerwinnaar ZV De Zaan verplaatst naar 6 november. 

Beeld:
Bente Rogge (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
1,348

Lees ook

25 mei 2023
Justin Spaans en Koen de Weerd zijn de nieuwe hoofdcoaches bij De Ham. Spaans neemt de heren onder z’n hoede, De Weerd d…
13 mei 2023
De landstitel bij de vrouwen is voor ZV De Zaan. GZC Donk werd zaterdag in Zaandam met 13-9 verslagen. Daarmee kwam de s…
1,213