ZVL-1886 benoemt Gert-Jan Coevert tot hoofdcoach van dames 1

Eredivisie Dames
ZVL-1886 benoemt Gert-Jan Coevert tot hoofdcoach van dames 1

Een persbericht van ZVL-1886

Leiden, 5 april 2024 – Afgelopen vrijdag 29 maart 2024 bracht het schokkende nieuws dat Jacob Spijker, coach van dames 1 van ZVL-1886, werd getroffen door een hartstilstand. Op dit moment verblijft Spijker nog in het ziekenhuis, waar hij wacht op verdere behandeling. De verwachting is dat hij een aanzienlijke periode van revalidatie nodig zal hebben.

Iefke van Belkum, technisch directeur van ZVL-1886 en voormalig olympisch kampioen, benadrukt de impact van dit nieuws op de vereniging. "Jacob is een icoon binnen onze vereniging. Met bijna vijftig jaar ervaring als coach en zijn vele bijdragen als vrijwilliger, heeft hij een onschatbare rol bij ZVL-1886 waterpolo."

Als reactie op de onvoorziene situatie heeft ZVL-1886 snel gehandeld door Gert-Jan Coevert aan te stellen als hoofdcoach van dames 1. Met het einde van het huidige competitieseizoen en de aankomende play-offs in zicht, was het van essentieel belang om een ervaren coach aan te stellen. Coevert, een voormalig international met uitgebreide coach ervaring, was reeds actief als coach van dames 2 bij ZVL-1886. Hij nam wekelijks deel aan de trainingen van de damesselectie. Zijn bewezen betrokkenheid en competenties maken hem een geschikte kandidaat voor de rol van hoofdcoach. Naast zijn nieuwe rol maakt hij ook het seizoen af als coach van dames 2.

Coevert over zijn nieuwe functie: “Allereerst hoop ik op een spoedig herstel van Jacob Spijker. Ik ben gemotiveerd om deze rol te vervullen en vastberaden om samen met het team de focus te behouden op het spel en de stijgende lijn van de ploeg voort te zetten.”

Coevert zal kunnen vertrouwen op het deskundige team dat ook Spijker ondersteunde. Pascal Velting zal aanblijven als assistent-trainer, terwijl Marloes Kijzers en Ellen Pronk hun rollen als assistent-coach en teammanager blijven vervullen.

ZVL-1886 is dankbaar voor de snelle oplossing en de betrokkenheid van alle clubleden om de continuïteit van de damesselectie te waarborgen gedurende deze periode.

Lees ook

De kwartfinales bij de vrouwen leverde alleen bij de wedstrijden tussen de nummers 4 (ZVL-1886) en 5 (Het Ravijn) een de…
1,628
Vrijdag gaan de play-off wedstrijden bij de vrouwen van start. De eindstand na de reguliere competitie bepaalde het prog…
1,634