ZVL-1886 wint Supercup bij de dames

Eredivisie Dames
ZVL-1886 winnaar van de Supercup bij de dames
23 september 2018
ZVL-1886 wint Supercup bij de dames

De eerste prijs van het seizoen is een prooi geworden voor het team uit Leiden. In Alphen a/d Rijn versloeg de ploeg Polar Bears na strafworpen met 7-8. Een kleine revanche voor de bekerwinnaar van afgelopen seizoen, wat na de winnende strafworp luid bejubeld werd.

Polar Bears en ZVL-1886 zijn beiden al jonge ploegen, maar door het ontbreken van jeugdinternationals Simone van de Kraats, Nina ten Broek, Cynthia Mulder (Polar Bears) en Jasmin Entezar, Janieke Oosting, Rozanne Voorvelt (ZVL-1886) waren de ploegen mogelijk nog jonger. Polar Bears-coach Evangelos Doudesis legde twee debutanten in het water: Lola Moolhuijzen en Jill Oort. Met name Moolhuijzen speelde met twee treffers een opvallende rol. Zijn collega Jacob Spijker koos met Duchanka Kammerman, Laura Roels, Sterre Bijkerk en Moran Lindhout ook voor veel nieuwe namen. Laatstgenoemde kende een droomdebuut.

ZVL-1886 stond na één periode spelen al met 0-3 voor. Gaandeweg kwam Polar Bears steeds dichterbij en wist met nog slechts anderhalve minuut te spelen via Iris Wolves voor het eerst op voorsprong te komen: 5-4. Roline Schuijt stak echter een stokje voor een Edes feestje door zeventien seconden voor het einde alsnog 5-5 te maken. In de strafworpenserie misten beide ploegen veel strafworpen,. Er was een hoofdrol weggelegd voor debutant Lindhout, die de beslissende Leidse strafworp binnenschoot. 

Zondag 23 september
Polar Bears - ZVL-1886 7-8
Periodestanden: 0-3, 1-0, 2-0, 2-2 (Strafworpen: 2-3)
Doelpuntenmakers Polar Bears: Iris Wolves 2, Lola Moolhuijzen 2, Fleurien Bosveld.
Doelpuntenmakers ZVL: Malissa van Rijn 2, Marianne de Groot, Isis Keijzer, Roline Schuijt.

Strafworpenserie:
Iris Wolves (Polar Bears) mis
Marianne de Groot (ZVL) 5-6
Feurien Bosveld (Polar Bears) mis
Roline Schuijt (ZVL) mis
Luna de Vries (Polar Bears) 6-6
Marlous Cabout (ZVL) mis
Lola Moolhuijzen (Polar Bears) mis
Malissa van Rijn (ZVL) 6-7
Nienke Vermeer (Polar Bears) 7-7
Moran Lindhout (ZVL) 7-8

 

 

Klik hier voor het fotoverslag van Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Beeld:
Beeldboot / Gertjan Kooij

Lees ook

06 februari 2023
Het Hofbad in Den Haag zal zondag 19 maart ongetwijfeld voor een groot deel ‘groen’ gekleurd zijn. Zowel bij de dames al…
29 januari 2023
Het Eredivisieweekend zit er weer op. Bij de dames sleepte Polar Bears een overwinning uit het vuur tegen UZSC. Bij de m…
1,406