ZVL en Polar Bears delen punten

Eredivisie Dames

Donderdag was er een inhaalwedstrijd in de Eredivisie. De dames van ZVL-1886 Center ontvingen Polar Bears. De thuisploeg hield knap een punt in Leiden: 11-11.

Het is na de 9-9 van afgelopen zaterdag tegen Het Ravijn het tweede verrassende gelijkspel voor Polar Bears binnen een week en met het minimale puntverlies van donderdag tegen ZVL-1886 mocht de ploeg uit Ede haar handen dichtknijpen. Na een razende start van ZVL keek Polar Bears na de eerste periode immers tegen een 5-2 achterstand aan.

Vanaf de tweede periode begon langzaamaan het Edese herstel, maar bij het ingaan van de laatste periode leidde de ploeg van Iefke van Belkum nog altijd: 9-8. In de laatste acht minuten nam Storm Willemsen (foto boven) haar ploeg bij de hand door twee keer op rij te scoren en daarmee Polar Bears voor het eerst op voorsprong te zetten. Maar ZVL gaf zich niet gewonnen: Jolijn Joor tekende voor de 10-10. Lola Moolhuijzen zette Polar Bears niet veel later wederom op voorsprong, maar Nikkie van Veen hield de Leidse eer hoog door twee minuten voor tijd de boel wederom in evenwicht te brengen.

Het gelijkspel heeft geen invloed op de ranglijst. Polar Bears blijft derde, al heeft UZSC dat een wedstrijd minder heeft gespeeld nu wel een verliespunt minder. ZVL staat zesde en kan voorzichtig omhoog gaan kijken.