Kroaat Jacob Mercep aan de slag bij ZV De Zaan

Eredivisie Heren, Clubnieuws
Jacob Mercep.
07 september 2020
Kroaat Jacob Mercep aan de slag bij ZV De Zaan

ZV De Zaan kan dit waterpoloseizoen rekenen op versterking uit Kroaatse hoek. De 22-jarige Jacob Mercep heeft zich aangesloten bij de herenselectie. De talentvolle speler is al jaren een vaste kracht van het Kroatisch Nationaal jeugdteam en werd met dit team onder meer in 2016 wereldkampioen. Ook met zijn club VK JUG haalde hij meerdere titels op zowel lands- als Europees niveau binnen.

Momenteel studeert Jacob in Los Angeles aan de University of Southern California (USC). In 2018 werd hij met dit team nationaal kampioen. Door de covid-19 maatregelen in Amerika mag hij momenteel niet terugkeren naar Californië en daarom heeft Jacob gekozen in elk geval dit seizoen in de Nederlandse competitie mee te spelen. Over zijn keuze voor ZV De Zaan: “Omdat ik nog steeds de USC vertegenwoordig mag ik alleen op amateurniveau meespelen. De Nederlandse competitie komt daar voor in aanmerking. Ik heb veel goede verhalen gehoord over Johan Aantjes als coach. Ik heb ook besloten de uitdaging met dit team aan te gaan vanwege de geweldige teamsfeer.”

De Kroaat legt de lat voor het team en zichzelf meteen hoog. “Het zou geweldig zijn als ik iets bijzonders kan betekenen voor dit team en we het eerste kampioenschap in de Eredivisie kunnen binnenhalen.” 

Bron: Persbericht ZV De Zaan

Beeld:
Jacob Mercep.
LEES MEER OVER
2,141

Reacties

Lees ook

14 juli 2021
Zeno Reuten (58) wordt per 1 augustus 2021 de nieuwe trainer-coach van de herenselectie van Het Ravijn. Hij volgt Ron Lo…
08 juli 2021
Tim van Gulik is de nieuwe hoofdcoach van AZC Alphen waterpolo. Geen onbekende voor de Alphenaren, immers de boomlange V…
1,118