Met komst van Jorik Amesz is selectie Waterpolo Den Haag compleet

Eredivisie Heren, Clubnieuws
Met komst van Jorik Amesz is selectie Waterpolo Den Haag compleet

Met de komst van Jorik Amesz is de selectie van Waterpolo Den Haag voor het komende Eredivisie-seizoen compleet. De 22-jarige waterpoloër verruilt het Spaanse CN Helios voor de Haagse promovendus. Coach Mark van Engelen ziet het komende seizoen met vertrouwen tegemoet: “Deze fanatieke groep maakt zeker een goede kans om in de Eredivisie te blijven.”

Voor zijn studie vertrok Amesz het afgelopen jaar naar Zaragoza, gelegen in het noordoosten van Spanje. Hij meldde zich aan bij CN Helios, de plaatselijke waterpoloclub die uitkomt op het één na hoogste niveau in Spanje. “Dat ging eigenlijk direct vanaf het begin heel goed”, blikt Amesz terug. “Al na een paar trainingen mocht ik wedstrijden meespelen in het eerste. Daarom besloot ik in overleg met de trainer om het seizoen in Zaragoza af te maken.” De corona-crisis luidde het einde in van Amesz’ verblijf in Spanje. Om zijn opleiding Biomedical Engineering aan de TU in Delft af te maken, keerde hij terug naar Nederland. 

Eerder kwamen Joris Geurts, Jeroen Willemsen en Darko Jovanovic over de de club uit de Hofstad. Van Engelen is tevreden met het team dat zich komend seizoen in de Eredivisie wil handhaven: “We promoveerden met een goede groep spelers, die bovendien helemaal compleet blijft. In de afgelopen maanden zochten we daarom gericht naar jonge en talentvolle spelers om de ploeg te versterken. Met de komst van Jorik, Joris, Jeroen en Darko is dat zeker gelukt."

"Onze huidige selectie bevat een goede mix van ervaring, talent, kracht en snelheid. Deze fanatieke groep heeft zeker de potentie om in de Eredivisie te blijven en we zien het nieuwe seizoen dan ook met vertrouwen tegemoet.” 

Bron: Persbericht Waterpolo Den Haag

Beeld:
Sportshoots.nl
LEES MEER OVER
1,516

Lees ook

Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…
De waterpoloheren van ZV de Zaan nemen - na het meest succesvolle jaar uit de clubhistorie - afscheid van keeper Ted Hui…
1,644