Nieuw trainerskwartet voor herenselectie De Ham

Eredivisie Heren, Clubnieuws
12 juni 2020
Nieuw trainerskwartet voor herenselectie De Ham

Met ingang van het seizoen 2020-2021 nemen Gert-Jan Coevert, Joy van Loon, Marcel Luten en Peter Bogmans de herenselectie van ZV De Ham ZC onder hun hoede. Coevert en Van Loon gaan het eerste herenteam coachen en Bogmans wordt verantwoordelijk voor het tweede herenteam. Luten gaat fungeren als assistent en teammanager van de gehele selectie.

 

Mede door de rol van Luten de B-jongens hoopt de club uit Krommenie een goede doorstroom te genereren van jonge talenten. Het komende seizoen komt dan ook volledig in het teken te staan van het inpassen van jonge spelers. Zo wil De Ham ook de komende jaren stand te houden op het hoogste niveau met als basis de eigen jeugdopleiding.

 

Voor Coevert, die in het seizoen 2015-2016 zijn waterpolocarrière bij De Ham afsloot met een kampioenschap in de eerste klasse en daarmee de heren terugbracht naar de Eredivisie, voelt het als terugkomen op het oude nest. “Ik vind het leuk om met de groep, waarvan ik een groot gedeelte erg goed ken, het komende seizoen voor de punten te gaan vechten. Samen met Joy, Marcel en Peter denk ik dat we er een leuk en ook leerzaam jaar van kunnen maken. We streven ernaar om met deze groep het behoud in de Eredivisie te bewerkstelligen en om met de ervaren krachten de doorstroming van de jeugd een impuls te geven. We hebben een grote groep jongens die de weg hebben gevonden naar de selectie en die gaan we klaarstomen voor het grote geweld.”

 

Kjeld Gravesteijn, coördinator herenselectie van de waterpolocommissie, is erg blij met de nieuwe trainersstaf voor de heren. “Het is mooi om te zien dat wij zo een complete trainersstaf kunnen samenstellen met personen binnen de vereniging. Met Gert-Jan haal je een schat aan ervaring op het hoogste niveau binnen. Dit wordt mooi aangevuld met de kennis van Joy en Peter op het gebied van trainen en coachen. Daarnaast heb je met Marcel iemand die al jaren coacht bij de heren en alle spelers en de vereniging door en door kent.”

 

Bron: Persbericht ZV De Ham ZC

Beeld:
LEES MEER OVER
1,657

Reacties

Lees ook

11 oktober 2020
De tweede speelronde in de eredivisie heren was normaal gesproken voor vier teams de eerste. Nadat vorige week twee duel…
10 oktober 2020
Nu de wedstrijden dit weekend zonder publiek worden gespeeld, hebben diverse clubs in allerijl livestreams opgezet om er…
2,968