Twee buitenlandse versterkingen voor Schuurman BZC

Eredivisie Heren, Clubnieuws
Christopher Vang in het seizoen 2016-2017 | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
03 september 2020
Twee buitenlandse versterkingen voor Schuurman BZC

Schuurman BZC heeft zijn selectie verder versterkt met twee nieuwe namen. Christopher Vang en doelman Stanislav Raykov komen respectievelijk over uit de Slowaakse en de Bulgaarse competitie. Eerder keerden Steijn Lammers en international Bilal Gbadamassi terug bij de Borculose formatie. 

Vang (32) speelde eerder in de eredivisie. In het seizoen 2016-2017 kwam de Zweedse Brit uit voor Widex GZC Donk. Ook speelde Vang in de Servische, Duitse, Maltese en Zweedse competitie. Raykov (18) is een Bulgaars jeugdinternational en zal de concurrentie aangaan met Robert Beskers. Daarnaast zal Raykov waterpolo combineren met zijn studie aan de Universiteit Twente.

Klaas Zwaan, namens de topsportcommissie van BZC, toonde zich tevreden. "Voor een relatief jonge selectie is het belangrijk dat er balans in het team zit. Met de komst van Christopher wordt deze balans verder gecreëerd. Met de komst van Raykov versterkt BZC ook het niveau van de keepers. Komend seizoen kan de druk worden verdeeld en kan Raykov de concurrentie aangaan met Beskers. Dit is goed voor het niveau van de keepers en de kwaliteit in trainingen en wedstrijden, waardoor de gehele selectie hier beter van wordt."

Beeld:
Christopher Vang in het seizoen 2016-2017 | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER
2,476

Reacties

Lees ook

13 juni 2021
In 2017 gaf hij het al aan: "Als ik terugkeer naar Nederland zal dat bij UZSC zijn”. Luuk Gielen houdt woord. Na buitenl…
1,397
10 juni 2021
Voormalig waterpoloër van ZPC Amersfoort, Sam Kunz, maakt de overstap naar de Edese club Polar Bears. Aangezien Kunz opg…