Van der Horst en De Jong nieuw trainersduo Polar Bears

Eredivisie Heren, Clubnieuws
Van der Horst en De Jong nieuw trainersduo Polar Bears

Vanaf volgend seizoen krijgt het mannenteam van Polar Bears twee vaste gezichten voor de groep. Bas de Jong en de huidige trainer Ruud van der Horst zullen samen de leiding krijgen over de ploeg.

 

Oud-speler Van der Horst gaf begin dit jaar aan dat hij zelf weer wilde gaan spelen. Twee jaar geleden stopte de 30-jarige coach, destijds aanvoerder van Polar Bears en het nationale team, noodgedwongen vanwege een heupblessure en schoof direct door als hoofdtrainer.

 

Vorig jaar voelde Van der Horst zich weer fit genoeg en besloot om zijn cap weer om te doen. Daarbij leek de combinatie van zelf spelen en de functie van hoofdcoach niet haalbaar, maar als duo met De Jong kunnen de taken goed verdeeld worden.

 

“Het coachen van een Eredivisieclub is behoorlijk tijdsintensief. Op deze manier is het werkbaar voor iedereen. Daarnaast kunnen we in dit gezelschap kwaliteit leveren voor de gehele selectie en kan ik zelf meer in het water liggen”, aldus Van der Horst, die nog in het midden laat in welk team hij gaat spelen. “Dat zal de toekomst leren. Met dit begeleidingsteam kunnen we in ieder geval onze spelers uitstekend begeleiden.”


Wens voor een duo

Vorige maand sprak Rob van de Blaak, coördinator topsport van Polar Bears, al de wens uit voor een duo. "We denken aan een duo als opvolger”, zei Van de Blaak toen. “Op die manier kunnen de taken goed verdeeld worden en vervullen we met meerdere trainers een fulltime functie met veel waterpolo-ervaring.”

 

“Bas en Ruud zullen beiden twee trainingen per week voor hun rekening nemen en ook de coaching doen. Indien Ruud in het eerste gaat spelen zal Bas dat alleen invullen. Ook zal Richard van Eck als achtervang beschikbaar zijn, regelmatig een training verzorgen en bij de coaching ondersteunen”, besluit de oud-speler.

 

Oude bekenden

De Jong en Van Eck zijn goede bekenden van de club. De Jong speelde achttien jaar in het eerste team en werd in die periode zes keer landskampioen. Daarnaast was de 49-jarige De Jong actief op twee Olympische Spelen.

 

Van Eck (39) groeide op bij Polar Bears en veroverde in die tijd (samen met De Jong) drie landstitels. Later was de oud-international ook actief voor Schuurman BRC, Jadran Herceq Novi (Montenegro) en Montpellier (Frankrijk).

 

Van Eck en De Jong vervullen ook een trainersrol bij het nationale team. De Jong is verantwoordelijk voor de Jong Oranje-groep van de meisjes onder de 19 jaar. Van Eck werd begin dit jaar aangesteld als assistent-bondscoach van de nationale vrouwenploeg.

 

Persbericht Polar Bears

Beeld:
Huidige hoofdtrainer Ruud van der Horst (foto: Mark Gunnink)
LEES MEER OVER

Lees ook

Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…
De waterpoloheren van ZV de Zaan nemen - na het meest succesvolle jaar uit de clubhistorie - afscheid van keeper Ted Hui…
1,644