LEN Euro Cup: ZV De Zaan naar Thessaloniki

Eredivisie Heren, Internationaal Toernooi
09 september 2022
LEN Euro Cup: ZV De Zaan naar Thessaloniki

Tijdens het EK in Split is er geloot voor de eerste groepsfase van de LEN Euro Cup, die van 13 tot en met 16 oktober wordt gespeeld. ZV De Zaan gaat naar Thessaloniki.

Bekerwinnaar De Zaan (foto boven) neemt het in groep A op tegen VK Solaris (Kroatië), Ludwigsburg 08 (Duitsland), Montpellier WP (Frankrijk), CN Echyade (Spanje) en thuisploeg PAOK Saloniki (Saloniki). De Zaankanters treffen verschillende bekenden. Bij PAOK staat Jesse Koopman onder contract en bij Echyade speelt Mees Keuning.

Trainer en coach Andreas Miralis verwacht niet dat het een gemakkelijke opgave wordt, maar heeft er veel vertrouwen in: “De groep waarin we gaan spelen bestaat uit teams die allemaal veel ervaring hebben en op hoog niveau meespelen in Europa. Maar we doen niet aan de Europa Cup mee om alleen maar ervaring op te doen. Ook wij hebben bewezen als team goed te kunnen presteren en dat willen we ook hier weer bewijzen.” 

In groep C komen nog meer Nederlanders in actie. Jeroen Rouwenhorst treft er met zijn Servische nieuwe werkgever Valis Valjevo onder andere de gebroeders Sebastian en Benjamin Hessels die spelen bij het Hongaarse Honved. De andere ploegen in deze groep zijn Terrassa (Spanje), Team Strasbourg (Frankrijk), Telimar Palermo (Italië) en thuisploeg Triglav Kranj (Slovenië).

De eerste vier ploegen van elke groep plaatsen zich voor de volgende ronde. De nummers vijf en zes vervolgen hun Europese avontuur in de LEN Challenger Cup.

Beeld:
ZV De Zaan na het winnen van de beker (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
1,417

Lees ook

25 mei 2023
Lars ten Broek speelt vanaf komend seizoen voor OSC Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 19-jarige topscorer van Pol…
1,325
25 mei 2023
Justin Spaans en Koen de Weerd zijn de nieuwe hoofdcoaches bij De Ham. Spaans neemt de heren onder z’n hoede, De Weerd d…