Karakteristieken Eredivisie & KNZB-Beker

Eredivisie Heren, KNZB-Beker
Vier treffers voor Pascal Jassen (UZSC) | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Karakteristieken Eredivisie & KNZB-Beker

In de Eredivisie heren maakte de top van de ranglijst geen fouten. Koploper UZSC won met 11-16 bij Het Ravijn. De Utrechters hadden een snelle start met met een 0-4 voorsprong, die ze uitbouwden naar een 2-9 tussenstand halverwege. Pascal Janssen en Benjamin Hoepelman waren allebei vier keer trefzeker.

Nummer twee Widex GZC Donk won met ruime cijfers van SVH: 8-24. Tien spelers kwamen tot scoren. Mees Keuning maakte er met vijf treffers de meeste. Nummer drie ZV De Zaan boekte een 7-14 overwinning op AZC en nam daardoor plek drie steviger in handen. 

In de Gelderse derby tussen Polar Bears en Schuurman BZC waren de punten duur. Beide ploegen zijn in strijd om een plek bij de eerste acht, en dus play-offs. De wedstrijd ging drie periodes lang gelijk op, in de slotfase wist Polar Bears afstand te nemen tot 13-10 en zo een belangrijke overwinning binnen te slepen.

Ook voor ZPB H&L Productions en PSV stond er een belangrijk duel op het programma. ZPB - onderaan met één punt - had met een overwinning de hoop op lijfsbehoud levend kunnen houden. De Barendrechters verloren met 9-12, waardoor het een lastig verhaal wordt voor de ploeg. De achterstand op plek elf is inmiddels opgelopen tot twaalf punten. 

Ook ZVL-1886 Tetteroo mocht weer drie punten bijschrijven. De Leidenaren wonnen met 10-8 van ZV De Ham, ZVL ging de laatste periode nog in met een 9-4 voorsprong.

herenuitslagen%20(7).png

KNZB-Beker
In het bekertoernooi hebben Polar Bears en ZV De Zaan een eerste voorschot genomen op de halve finale. Titelverdediger Polar Bears was in een doelpuntrijk duel (30) net te sterk voor GZC Donk. De berinnen gingen aan de hand van de uitblinkende Simone van de Kraats (7 treffers) met 16-14 over de Goudse ploeg heen. 

Het verschil tussen De Zaan en ZVL was een stuk groter. De Zaankanters hadden halverwege al een 7-3 voorsprong te pakken, die ze uiteindelijk uitbouwden tot een 15-8 overwinning. Volgende week zijn de returns.

Zaterdag 9 februari

Eredivisie Heren
Het Ravijn - UZSC 11-16
Periodestanden: 0-4, 2-5, 4-3, 5-4
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Bas ter Brake 5, Cas Legtenberg 2, Emiel Wouters 2, Finn Kuipers, Bas Jan Dijkink.
Doelpuntenmakers UZSC: Pascal Janssen 4, Benjamin Hoepelman 4, Benjamin Hessels 3, Mike van den Brink 2, Sebastian Hessels, Bram van den Bersselaar, Gies Wijnhoven.

AZC - ZV De Zaan 7-14
Periodestanden: 3-3, 2-3, 1-6, 1-2
Doelpuntenmakers AZC: Stan de Mey 3, Nicola Pavlicevic 3, Goran Blazevic.
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Erno Snoek 4, Mick van den Bree 2, Andreas Miralis 2, Jurriaan van der Struijk 2, Thomas Lucas, Angelo Corver, Phil Brantjes, Rick Keijzer. 

SVH - Widex GZC Donk 8-24
Periodestanden: 3-6, 2-6, 2-3, 1-9
Doelpuntenmakers SVH: Milos Filipovic 4, Max van Genabeek, Cas Westerwoudt, Rick Vermeulen, Yannick van den Burg.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Mees Keuning 5, Ton van der Velden 4, Kjeld Veenhuis 4, Stan van den Heuvel 4, Erik Brugué 3, Guus van IJperen, Tijs Schouwerwou, Quint van den Heuvel, Joep de Jong, Daan Schouwerwou.
Bijzonderheid: Keeper Bendt Fonteine (16) maakte zijn debuut voor GZC Donk.

ZPB H&L Productions - PSV 9-12
Periodestanden: 0-3, 2-3, 5-2, 2-4
Doelpuntenmakers ZPB: Stefan Porobic 4, Neven Popovic 2, Wessel Schoenmaker, Sasha van de Donk, Stephan de Ruijter.
Doelpuntenmakers PSV: Julian van Oorschodt 5, Levy Kort 2, Wessel Brands, Niels van den Hout, Bram Swinkels, Stijn Simons, Joey Leenen.

Polar Bears - Schuurman BZC 13-10
Periodestanden: 5-4, 2-2, 3-3, 3-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Sander Roels 4, Tom de Weerd 4, Kas te Riele 2, Jorrit Aanstoot 2, Sook Willemsen.
Doelpuntenmakers BZC: Dynand Muller 5, Jan Willem Slaghuis 3, Alaksander Mitrovic 2.

ZVL-1886 Tetteroo - ZV De Ham 10-8
Periodestanden: 4-2, 3-2, 2-0, 1-4
Doelpuntenmakers ZVL: Tom Nederend 3, Eric Verdoes 2, Jasper Haasnoot, David Spijker, Mark Visser, Omar Qachach, Ruben van Vierzen. 
Doelpuntenmakers De Ham: Floris van 't Veer 3, Tom Geestman 2, Reinier van 't Veer, Jasper Weber, Thomas Glansdorp.

KNZB-Beker Dames

ZV De Zaan - ZVL-1886 Tetteroo 15-8
Periodestanden: 3-3, 4-0, 5-3, 3-2
Doelpuntenmakers De Zaan: Maud Koopman 5, Maxine Schaap 4, Lieke Rogge 4, Maartje Keuning 2.
Doelpuntenmakers ZVL: Laura Roels 3, Melisa Niskanen 2, Rozanne Voorvelt, Moran Lindhout, Isis Keijzer.

Polar Bears - Widex GZC Donk 16-14
Periodestanden: 3-5, 4-1, 4-2, 5-6
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats 7, Storm Willemsen 3, Iris Wolves 2, Marit Bergers 2, Fleurien Bosveld, Nienke Vermeer.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Maud Megens 3, Lizette Rozeboom 3, Isabella van Toorn 3, Nomi Stomphorst 2, Brigitte Sleeking 2, Marloes Nijhuis. 

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Vier treffers voor Pascal Jassen (UZSC) | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Lees ook

Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…
De waterpoloheren van ZV de Zaan nemen - na het meest succesvolle jaar uit de clubhistorie - afscheid van keeper Ted Hui…
1,644