Programma Eredivisie & KNZB-Beker

Eredivisie Heren, KNZB-Beker
Nomi Stomphorst legt aan in de play-off finale van vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Programma Eredivisie & KNZB-Beker

Het zesde weekend van 2020 zit bomvol topwaterpolo. Met de kwartfinales van de KNZB-Beker in het damestoernooi en de veertiende speelronde van de Eredivisie heren. Bovendien treden de dames van UZSC in de kwartfinale van de Euro League aan tegen Kinef Kirishi in Rusland. 

Door de Europese verplichtingen van de Utrechtse club en het terugtrekken van ZPB H&L Productions staan er twee kwartfinales op het programma. UZSC en ZV De Ham halen hun kwartfinale volgende week zaterdag in. Zeker is dat in ieder geval met Polar Bears - Widex GZC Donk en ZV De Zaan - ZVL-1886 Tetteroo op het programma twee topteams de laatste vier niet gaan halen.

GZC Donk en De Zaan lijken favoriet. De Goudse ploeg kan met de inbreng van internationals (Maud Megens, Debby Willemsz, Nomi Stomphorst en Brigitte Sleeking) rekenen op zwaar geschut en verpulverde Polar Bears in september met 19-7 in de strijd om de Supercup. Maar dat was september. Sindsdien is de Edese club weer opgekrabbeld. In de competitie hebben de clubs na twaalf wedstrijden allebei 21 punten verzameld. De berinnen kunnen weer rekenen op internationals Iris Wolves, Simone van de Kraats en Joanne Koenders.

Volgende week volgen de returns.

De Zaan-ZVL
De Zaan is de ploeg die de meeste internationals levert. Met Bente Rogge, Maartje Keuning, Ilse Koolhaas, Maud Koopman en Kitty-Lynn Joustra ondergaat de ploeg haast een gedaanteverwisseling. Dat terwijl de Zaankanters in de competitie ook meer dan behoorlijk draaien, getuige de tweede plek en de vorm van de laatste maanden. De ploeg won de laatste tien wedstrijden op rij.

ZVL kan weer beschikken over Rozanne Voorvelt. De ploeg ging de winterstop in als winterkampioen, maar wist vervolgens in 2020 maar één van de vier duels te winnen. 

Doordat ZPB zich heeft teruggetrokken is Het Ravijn al geplaatst voor de halve finale.

ger19110314048%20(1).jpg
De damesploeg van UZSC | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

UZSC in Rusland
De damesploeg van UZSC vertrekt vrijdag naar het Russische Kinef. Daar gaat de ploeg strijden voor een plek in de halve finale van de Euro League. Een zware klus tegen de winnaar van 2017 en 2018. Maar UZSC liet in de vorige rondes zien te kunnen stunten tegen de Europese topploegen. 

Coach Gerrit Jan Schothans beschikte deze week pas weer over een volledige selectie. Zijn internationals Vivian Sevenich, Dagmar Genee en Sabrina van der Sloot hadden een week rust na het EK in Budapest en keerden deze week weer terug in het water. De return in Utrecht is op 28 maart.

In de Eredivisie Heren staan er zes duels op het programma.

Zaterdag 8 februari

Eredivisie Heren
18.00 uur Het Ravijn - UZSC (scheidsrechters Smit en Nieuwkoop)
18.30 uur Polar Bears - Schuurman BZC (scheidsrechters Pastoors en Schapers)
19.00 uur SVH - Widex GZC Donk (scheidsrechters Dutilh en Van der Loo)
19.30 uur AZC - ZV De Zaan (scheidsrechters Weterings en Bervoets)
19.45 uur ZPB H&L Productions - PSV (scheidsrechters Van den Heuvel en Rutten)
19.50 uur ZVL-1886 Tetteroo - ZV De Ham (scheidsrechters Pool en Hinds)

KNZB-Beker Dames
17.45 uur Polar Bears - Widex GZC Donk (scheidsrechters Van Zenderen en Reemnet)
19.35 uur ZV De Zaan - ZVL-1886 Tetteroo (scheidsrechters Van Duijnen en Van Wanrooij)

Euro League
17.00 uur* Kinef Surgutneftega (RUS) - UZSC
*in Kinef is het twee uur later.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Nomi Stomphorst legt aan in de play-off finale van vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Lees ook

Landskampioen GZC/Donk trof in Polar Bears een taaie tegenstander en was de enige ploeg die drie duels nodig had om de h…
1,480
Nu de halve finales bij de vrouwen bekend zijn, is het komend weekeinde de beurt aan de mannen. Bij de bepaling van de e…
2,487