AZC presenteert nieuwe trainer en vier nieuwe spelers

Eredivisie Heren
AZC Alphen
08 juli 2021
AZC presenteert nieuwe trainer en vier nieuwe spelers

Tim van Gulik is de nieuwe hoofdcoach van AZC Alphen waterpolo. Geen onbekende voor de Alphenaren, immers de boomlange Van Gulik speelde tot twee jaar geleden in de hoofdmacht van de veelvuldig lands- en bekerkampioen. Tegelijkertijd voert AZC ook een vernieuwing door. Er is afscheid genomen van drie Hongaarse en een Griekse speler. Zij worden opgevolgd door vier Nederlandse spelers, en bepaald niet de eerste de besten.

Tim van Gulik werd in 2018 met AZC beker- en landskampioen en speelde in datzelfde seizoen vele wedstrijden in de Champions League tegen de beste 16 teams van Europa. Van Gulik begon zijn coachcarrière bij SVH in het seizoen 2019-2020.

De meest in het oog springende nieuwkomer is de midachter van het Nederlands team, Jesse Nispeling (25). Nispeling komt over van het Rotterdamse SVH en speelde daarvoor vier jaar in Spanje en Frankrijk.

De tweede aanwinst is Lars Reuten (27). Reuten begon bij BZC Burculo, speelde voor Rubi in Spanje en Szentes in Hongarije en kwam de laatste jaren uit voor GZC Donk en Amersfoort. Tevens was hij jarenlange een vaste waarde in het Nederlands zevental.

Nigel Kombrink (23) vormt komend seizoen samen met Jacoppo Mandolini het midvoorsduo van de Alphenaren. Kombrink volgde zijn opleiding bij GZC Donk in Gouda, en de Nederlandse jeugdselecties. Na een avontuur bij UZSC  speelde hij vier jaar in de hoofdmacht van de Gouwenaren.

Milos Filipovic (29) is de vierde aanwinst voor AZC. De linkshander kwam in 2013 van Partizan Belgrado over naar AZC Alphen. Met inmiddels het Nederlands paspoort in zijn bezit kwam hij als speler van het Franse Nice ook uit voor de Nederlandse selectie. Het afgelopen jaar speelde hij eveneens voor SVH.

Ron van de Wild blijft eveneens betrokken bij de technische staf van AZC: “Ik ben meer dan trots op deze ontwikkeling. We hebben een mooi mix van jonge aanstormende jeugdspelers en routiniers. Na het door COVID 19 knotsgekke afgelopen seizoen hebben we besloten de verjonging en “vernederlandsing” van onze ploeg verder door te zetten. En dat zeker niet met zomaar wat nieuwe spelers, maar serieuze toppers. We zijn er zeker van dat we met Tim als coach en de nieuwe spelers een ploeg hebben die weer mee zal spelen voor de prijzen. Ik kijk er nu al naar uit.”

De selectie van AZC Alphen waterpolo voor seizoen 2021 – 2022 bestaat uit: David György (keeper), Tim van den Bosch (keeper), Jacoppo Mandolini (aanvoerder), Robin Lindhout, Jort Stienstra, Nathan de Zwaan, Thomas Glansdorp, Sven Schoonderwoerd,  Ezra de Zwaan, Jesse Nispeling, Nigel Kombrink, Lars Reuten en Milos Filipovic.

Beeld:
Digiknol.eu / AZC Alphen
1,260

Reacties

Lees ook

19 september 2021
Na de tweede speelronde zijn bij de heren ZV De Zaan, ZPC Amersfoort, Het Ravijn en AZC nog ongeslagen. Bij de dames heb…
2,122
14 september 2021
Een vol Eredivisieweekend staat voor de deur. Vorige week was er in het openingsweekend zowel bij de dames als de h…
1,271