De Zaan pakt eerste landstitel na dikke winst op GZC/Donk

Eredivisie Heren
De Zaan pakt eerste landstitel na dikke winst op GZC/Donk

De mannen van ZV De Zaan hebben in twee wedstrijden voor het eerst als fusieclub – in 2012 voortgekomen uit Alliance en ZWV/Neuers - de Nederlandse titel gepakt. In Zaandam werd zaterdag met 13-9 gewonnen van GZC/Donk. Zondag werd de klus geklaard door het team van coach Andreas Miralis met duidelijke cijfers: 4-15. Topscorer van de dag was Angelo Corver met vijf treffers.

Nadat de schaal in 2021 en 2023 nog naar Gouda ging, was het de derde keer dus de beurt aan De Zaan. In het eerste duel was het verschil al in de eerste periode gemaakt. Bij De Zaan waren Daan Bakker en Phil Brantjes met ieder drie treffers goed op dreef. In een volgepakt Groenhovenbad in Gouda beef de titelverdediger een halve wedstrijd in het spoor (3-6) van De Zaan. Daarna was de koek op en werden schoten van Goudse spelers op doel gemist, op de lat of paal geschoten of gekeerd door keeper Ted Huijsmans die zijn afscheid in zijn vijfde seizoen opsierde met de titel. Halverwege de laatste periode kon Miralis zijn goalie een publiekswissel geven en nam Storm Meijn de plek onder de lat over. 

Angelo Corver was met vijf treffers lekker op schot. Daarbij zaten, volgens Dennis Ketelaars, een paar ‘lelijke’ die zeker ook telden. De bevlogen livestreamcommentator doelde daarmee op een taterballen die het doel indreven. 

Komend weekeinde kan het succes voor ZV De Zaan compleet gemaakt worden als de vrouwen hun landtitel prolongeren. De ploeg van coach Mick van den Bree doet dat op 31 mei, 1 juni en eventueel 2 juni tegen Polar Bears die wel het thuisvoordeel hebben. 

Zondag 26 mei
GZC/Donk – ZV De Zaan 4-15 (2-4, 1-2, 1-5, 0-4)
Doelpunten GZC/Donk: Thijs Schouwerwou 1, Kjeld Veenhuis 1, Mart van der Weijden 1, Stan van den Heuvel 1.
Doelpunten ZV De Zaan: Angelo Corver 5, Don Rempt 3,  Jacopo Mandolini 2, Pascal Jansen 1, Thomas Lucas 1, Claudio Brancatello 1, Phil Brantjes 1, Daan Bakker 1.  

Zaterdag 25 mei
ZV De Zaan – GZC/Donk 13-9 (5-1, 4-3, 3-2, 1-3)
Doelpunten ZV De Zaan: Daan Bakker 3, Phil Brantjes 3, Don Rempt 2, Angelo Corver 2, Tim Ketelaars 1, Thomas Lucas 1, Jacopo Mandolini 1.
Doelpunten GZC/Donk: Mart van der Weijden 2, Jorn Winkelhorst 2, Kjeld Veenhuis 1, Cas Westerwoudt 1, Jesse Nispeling 1, Stan van den Heuvel 1.

Beeld:
Ilse Sindorf
2,388

Lees ook

Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…
De waterpoloheren van ZV de Zaan nemen - na het meest succesvolle jaar uit de clubhistorie - afscheid van keeper Ted Hui…
1,644