Doek valt voor ZPC Amersfoort

Eredivisie Heren
Dynand Muller hielp zijn ploeg met vier treffers richting lijfsbehoud | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Doek valt voor ZPC Amersfoort

Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort zien we volgend jaar terug in de eerste klasse. De Amersfoorters kwamen in het tweeluik om directe degradatie met Schuurman BZC één treffer tekort. Uiteindelijk gaven de gescoorde uitdoelpunten - 9 om 8 in het voordeel van Schuurman BZC - de doorslag.

Een hard gelag voor de Amersfoortse club. Met een gloednieuw zwembad, een nieuwe coach en topspelers die naar Amersfoort moesten komen had de club grote ambities. Die lijken de Amersfoorters voorlopig even in de wachtkamer te moeten zetten. Zaterdagavond had de achtvoudig landskampioen de eerste wedstrijd met 11-9 gewonnen, in de return op zondag had Schuurman die achterstand in de eerste periode al ruimschoots gerepareerd: 5-0, waarna de Amersfoorters pas iets terug konden doen.

Schuurman bleef de voorsprong behouden, maar de Amersfoorters kropen langzaam dichterbij. Na drie periodes stond er 8-6 op het scorebord. Beide ploegen kwamen vervolgens behoorlijk in de foutenlast, maar de marge bleef twee treffers tot de uiteindelijke eindstand van 10-8.

Voorlopig is Schuurman BZC gered. Aankomend weekend wacht een nieuw tweeluik. Dan is Waterpolo Den Haag de tegenstander. 

pou%20h_4.png

Zondag 19 mei
Schuurman BZC - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort 10-8
Periodestanden: 5-1, 3-2, 0-3, 2-2
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Wout Schijvenaars 3, Freek Schijvenaars 2, Danny Budding, Matthijs Lucas, Jorren Hanselaar.
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Dynand Muller 4, Jan-Willem Slaghuis 3, Mika Smelt, Jeroen Hogeboom, Filip Klajevic.

Zaterdag 18 mei
Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - Schuurman BZC 11-9
Periodestanden: 
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Matthijs Lucas 4, Mitchell Budding 2, Jorren Hanselaar 2, Freek Schijvenaars, Thijs Wolswinkel, Max van der Werve.
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Mika Smelt 3, Jeroen Hogeboom 2, Jan-Willem Slaghuis 2, Jeroen Rouwenhorst, Dynand Muller.

Beeld:
Dynand Muller hielp zijn ploeg met vier treffers richting lijfsbehoud | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,542
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…