Johan Aantjes nieuwe trainer heren UZSC

Eredivisie Heren
Johan Aantjes nieuwe trainer heren UZSC

UZSC heeft Johan Aantjes aangesteld als nieuwe hoofdtrainer en -coach van de herenselectie. Daarnaast zal hij zich intensief gaan bezighouden met de jeugd en de jeugdopleiding.

Andy Hoepelman, voorzitter UZSC: “We zijn blij met de komst van Johan. Hij is zeer ervaren en heeft zijn sporen in het waterpolo ruimschoots verdiend. Johan heeft als coach van nationale teams een enorme ervaring en kennis, die hij bij UZSC primair zal inzetten bij de herenselectie maar ook ondersteuning zal verlenen bij de jeugdopleiding. Wij wensen Johan heel veel succes.”

Utrechter Aantjes is geen onbekende voor UZSC. In het verleden was hij al enige jaren verbonden aan de club als jeugdcoördinator. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen in 1984. Daarnaast was hij verschillende keren bondscoach van het nationale herenteam. Hij is momenteel bondscoach jongens onder 19. Vanaf augustus 2021 was Aantjes hoofdtrainer van de herenselectie van BZC Brandenburg en daarvoor was hij vier jaar als coach verbonden aan ZV De Zaan.

Met de aanstelling van Johan Aantjes wordt afscheid genomen van Mike van den Brink als coach. Samen met zijn team heeft Mike UZSC door een uitdagende periode geleid, waarbij de finale van de beker gehaald werd. Daarnaast heeft hij als speler belangrijke prijzen gewonnen met de Utrechtse club. Hij is drie keer landskampioen geweest, won drie keer de Supercup en één keer de KNZB-beker. Het bestuur bedankt Mike voor zijn inzet, de sportieve bijdrage die hij heeft geleverd en wenst hem heel veel succes met toekomstige uitdagingen.

Bron: UZSC

Beeld:
Johan Aantjes, hier nog als trainer bij Widex GZC Donk (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
1,928

Lees ook

ZPB H&L Productions heeft zich voor komend seizoen versterkt met Maurice Dentro (27) en Jens Wijgers (19). Na de nie…
1,198
Na de aanstelling van Hans Blikslager als trainer-coach van de damesselectie, is het UZSC gelukt Sebastiaan Brands (27)…
1,663