Noodgedwongen vertrek Nemanja Stevanovic bij AZC

Eredivisie Heren
25 januari 2019
Noodgedwongen vertrek Nemanja Stevanovic bij AZC

Slecht nieuws bij regerend landskampioen AZC. Hoofdtrainer Nemanja Stevanovic moet per direct afscheid nemen van de club vanwege het niet verkrijgen van een werkvergunning. Zijn opvolger werd gelijk bekendgemaakt. Mick van den Bree, die dit seizoen stopte als speler bij Widex GZC Donk vanwege een conflict, zit zaterdag uitgerekend tegen zijn oude ploeg op de bank als coach.

"Dit is echt heel erg jammer", reageerde Ron van der Wild tegenover Studio Alphen. "Het afscheid ging donderdagavond gepaard met de nodige tranen." De komende tijd gaat Van der Wild verder als hoofdcoach en zal Van den Bree fungeren als assistent en ook de trainingen voor zijn rekening nemen. Stevanovic begon vorig seizoen bij de Alphense club, waarmee hij direct de dubbel won en ook in het huidige seizoen de bekerfinale bereikte en bovenaan staat in de Eredivisie. 

"We vinden het erg jammer dat Nemanja Stevanovic onze club moet verlaten, vanwege procedures en bijbehorende technische redenen die geen relatie hebben tot waterpolo", reageerde AZC in een persbericht. "We zijn Nemanja zeer dankbaar en wensen hem en zijn familie veel geluk in de toekomst. Met Ron van der Wild als hoofdcoach en Mick van den Bree als assistent trainer/coach hebben we gelukkig waardige opvolgers." Daarnaast werd ook Roud Plouvier aangetrokken als trainer/coach van het tweede team.  

Beeld:
Coach Nemanja Stevanovic | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

21 augustus 2019
Oranje-international Thomas Lucas, de laatste twee seizoenen uitkomend voor het Italiaanse Nuoto Catania, vervolgt met i…
1,352
08 augustus 2019
Klaas Zwaan is de nieuwe trainer-coach van het eerste mannenteam van Schuurman BZC. Hij zal geassisteerd worde…