Ook Van Yperen en Brugée naar Widex GZC Donk

Eredivisie Heren
04 juni 2019
Ook Van Yperen en Brugée naar Widex GZC Donk

Widex GZC Donk heeft zich opnieuw versterkt met twee topspelers. Na de op het oude nest teruggekeerde Kjeld Veenhuis verruilt ook international Guus van Yperen de Spaanse Primera Division voor de Nederlandse Eredivisie. Hetzelfde doet Erik Brugée, de ervaren Spaanse aanvoerder van CN Sant Andreu.


Guus van Yperen (24) doorliep de jeugdopleiding van ZV De Kempvis in zijn woonplaats Spijkenisse. Via Eredivisionist ZPB Barendrecht en de Oranje-selectie speelde hij de afgelopen drie jaar bij CN Barcelona. Met die club bereikte hij dit jaar de finale om de landstitel tegen het al jaren ongenaakbare Barceloneta. Van Yperen (foto boven) legt uit: “Ik heb de afgelopen twee jaar genoten van mijn leven als fulltime waterpolospeler in Barcelona en ontzettend veel geleerd in Spanje. Maar met de uitbreiding van het programma van de nationale selectie in Zeist, denk ik dat het voor mij persoonlijk beter is om komend seizoen vaker met de Oranje-spelers in Nederland samen te trainen. Per slot van rekening willen we ons graag kwalificeren voor de Olympische Spelen. Los van het grote doel met Oranje vind ik het een mooie uitdaging om met GZC Donk om de landstitel te strijden. Met de suprematie van Barceloneta is in Spanje voor alle andere clubs de tweede plaats helaas het hoogst haalbare.” 


Naast Van Yperen gaat ook Erik Brugée (29) de kleuren van de Goudse club verdedigen. Hij speelde liefst twaalf jaar op het hoogste niveau in zijn geboorteland, waarvan de laatste elf jaar voor CN Sant Andreu, de club waar ook Kjeld Veenhuis drie jaar actief was. Ook voor Brugée (zie foto onder) is de hegemonie van Barceloneta een van de redenen om buiten de landsgrenzen te kijken. “Het is altijd een wens van mij geweest om nog eens in een ander land waterpolo te spelen en in een andere cultuur te leven. Widex GZC Donk biedt mij de kans om dat te doen. De ambities van de club en de honger naar succes spreken me erg aan. Daarnaast is de aanwezigheid van Kjeld en Guus voor mij erg prettig om snel te integreren in de club en de Nederlandse competitie.”  

 

Erik Brugee

Beeld:
Guus van Yperen (Foto boven: Beeldboot/Gertjan Kooij)
2,533

Lees ook

25 mei 2023
Lars ten Broek speelt vanaf komend seizoen voor OSC Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 19-jarige topscorer van Pol…
1,508
25 mei 2023
Justin Spaans en Koen de Weerd zijn de nieuwe hoofdcoaches bij De Ham. Spaans neemt de heren onder z’n hoede, De Weerd d…