Programma Eredivisie Heren

Eredivisie Heren
Tom de Weerd (Polar Bears) met elf treffers topscorer van de Eredivisie (Beeldboot/Gertjan Kooij)
Programma Eredivisie Heren

Na de eerste duels in de bekercompetitie gaat de Eredivisie Heren over tot de vierde speelronde in de competitie. Voor Schuurman BZC en SVH liggen de eerste punten van het seizoen in het verschiet. Beide ploegen staan er tot dusver nog op nul, in Borculo kunnen ze van de hatelijke nul afkomen.

Hetzelfde geldt voor ZPB H&L Productions, de Barendrechters spelen zaterdag in eigen huis tegen promovendus ZV De Zaan. Kans op de eerste punten zou je zeggen, hoewel de Zaankanters een sterke opening kennen. De ploeg van Johan Aantjes hield Het Ravijn op een gelijkspel, verloor met een doelpunt verschil van Polar Bears en wist in de beker zelfs AZC de eerste nederlaag toe te dienen. Zonder gevolgen overigens, de balans over twee wedstrijden was in het voordeel van de Alphense landskampioen.

De Alphenaren treffen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort, dat vorige week klop kreeg van ZV De Ham in de beker. Die ploeg treft op haar beurt Widex GZC Donk, dat in de competitie tot dusver alle wedstrijden won. De Gouwenaren lijken daarmee in goeden doen, ze kegelden UZSC ook al uit het bekertoernooi. De Utrechters krijgen een zware dobber tegenover zich om te herstellen met ZVL-1886 op bezoek. Vorig seizoen nog het affiche in de halve finales om het landskampioenschap en van oudsher boeiende wedstrijden. 

Blijft over de strijd tussen Het Ravijn en Polar Bears, twee ploegen die dichtbij elkaar liggen de laatste seizoenen. Mochten de huidige resultaten dit seizoen een blauwdruk zijn van wat komen gaat, moet de thuisploeg beducht zijn voor de slotfase. Tot drie keer toe wist Polar Bears in de laatste minuten de zege met één doelpunt verschil vast te stellen. 

Zaterdag 27 oktober

17.00 uur Widex GZC Donk - ZV De Ham (scheidsrechters Van Duijnen en Zwart) Livestream
17.30 uur Het Ravijn - Polar Bears (scheidsrechters Van den Heuvel en Van Wanrooij)
19.00 uur UZSC - ZVL-1886 (scheidsrechters Schapers en Bervoets)
19.15 uur ZPB H&L Productions - ZV De Zaan (scheidsrechters Van der Loo en Bijeman)
19.30 uur AZC - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (scheidsrechters Pastoors en Reemnet)
19.30 uur Schuurman BZC - SVH (scheidsrechters Taylan en Smit)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Tom de Weerd (Polar Bears) met elf treffers topscorer van de Eredivisie (Beeldboot/Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER

Lees ook

Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…
De waterpoloheren van ZV de Zaan nemen - na het meest succesvolle jaar uit de clubhistorie - afscheid van keeper Ted Hui…
1,644