Programma Eredivisie Heren

Eredivisie Heren
Jesper Aantjes, hier namens UZSC, keert zaterdag terug in de Krommerijn | Beeldboot/Gertjan Kooij
Programma Eredivisie Heren

Met nog maximaal zeven competitiewedstrijden te gaan begint de spanning in de Eredivisie heren toe te nemen, nu de eerste beslissingsfase lijkt aan te breken. De komende weken kunnen diverse ploegen zeer goede zaken doen voor bijvoorbeeld thuisvoordeel in de play-offs. Maar staat ook de beslissing of het play-offs of play-outs worden op het spel. 

Afstand van de rest
Bovenin de competitie hebben koploper UZSC, AZC en Widex GZC Donk al een tijd afstand genomen van de rest. UZSC en AZC gaan onderling uitmaken wie als nummer één de play-offs in gaat, bovendien komen beide ploegen elkaar nog tegen op 24 maart in Alphen a/d Rijn. Aanstaande zaterdag krijgt UZSC ZV De Zaan op bezoek. Dat wordt een weerzien met De Zaan-speler Jesper Aantjes, die met UZSC drie landstitels veroverde. Vorige week was er wel slecht nieuws voor de Utrechters. Topscorer Benjamin Hoepelman scheurde tegen AZC een band in zijn pols en is vier tot zes weken uitgeschakeld.

AZC speelt in de eigen Aquarijn tegen ZV De Ham. Voor de Alphenaren is dat het eerste duel na de 5-2 nederlaag tegen UZSC, waarmee de ploeg de koppositie over moest doen aan de Utrechters. Met De Ham treft de ploeg een tegenstander die in goeden doen is. Na de winterstop boekten zij drie overwinningen (ZPB H&L Productions, Het Ravijn, GZC Donk) en leed twee nipte nederlagen (Polar Bears, UZSC).
 
Niemandsland
GZC Donk bivakkeert nog altijd in ‘niemandsland’ op plek drie. De Gouwenaren kijken met zes punten achterstand naar boven. Kijken ze naar beneden zien ze een voorsprong van negen punten op de nummers vier. Komende zaterdag treft de aanstaand bekerfinalist met ZVL-1886 ook een ploeg die in vorm is. Na de winterstop verloren de Leidenaren alleen van Het Ravijn, de overige vier wedstrijden gingen allemaal gewonnen. Bovendien staat er ook voor hen een hoop op het spel. ZVL is met ZV De Zaan en Polar Bears in de slag om plek vier.

Polar Bears moet scoren
In Ede krijgt Polar Bears hekkensluiter SVH op bezoek. Gezien de uitslagen van de afgelopen weken hebben de beren het lastig na de winterstop. De ploeg verloor twee keer en wist twee keer net aan te winnen. Daar kwam afgelopen zaterdag tegen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort voor het eerst weer een ‘ruime’ 9-6 overwinning bij. Met de komende weken SVH, ZPB en nog een keer ZPC Amersfoort als tegenstanders wil de ploeg plek vier veiligstellen.

Verschil in of voor de prijzen, of voor de leegte is klein
Onderin de ranglijst volgt een interessant duel tussen ZPC Amersfoort en Schuurman BZC. Beide ploegen kennen vooralsnog een ongelukkige start na de winterstop. Amersfoort wist nog geen punt te behalen en verloor telkens met 3/4 doelpunten verschil. Schuurman BZC wist alleen gelijk te spelen tegen SVH en kijkt tegen een achterstand van vier punten aan naar plek acht, de laatste die recht geeft op play-offs. Na ZPC Amersfoort spelen de Borculoërs achtereen tegen ZPB en De Ham. Cruciale weken dus voor de ploeg van Barry Wittenbernds.

Tot slot volgt in Barendrecht het duel tussen ZPB en Het Ravijn. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Nijverdal in 9-7. ZPB zal – gezien het programma en wil het de play-outs ontlopen – een goed resultaat moeten boeken. Het Ravijn staat momenteel zevende met een ‘positieve marge’ van vijf punten op play-offs-positie. 

Zaterdag 2 maart

Eredivisie Heren
18.15 uur Widex GZC Donk - ZVL-1886 (scheidsrechters Zwart en Van der Loo)
18.30 uur Polar Bears - SVH (scheidsrechters Pastoors en Taylan)
19.00 uur Schuurman BZC - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (scheidsrechters De Jong en Hinds)
19.15 uur ZPB H&L Productions - Het Ravijn (scheidsrechters Van Wanrooij en Bervoets)
19.30 uur AZC - ZV De Ham (scheidsrechters Nieuwenhuizen en Gransjean)
19.45 uur UZSC - ZV De Zaan (scheidsrechters Van Duijnen en Smit)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Jesper Aantjes, hier namens UZSC, keert zaterdag terug in de Krommerijn | Beeldboot/Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

Komend weekeinde staat weer volgeboekt met wedstrijden in de eredivise voor de mannen.  Bij de vrouwen valt de besl…
In de competitie bij de mannen was er de eerste overwinning voor MNC Dordrecht. Mede dankzij vijf doelpunten van Dino va…
1,476