Programma halve finale play-offs Eredivisie heren

Eredivisie Heren
Casper Landeweerd (UZSC) eerder dit seizoen tegen GZC Donk | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
17 mei 2019
Programma halve finale play-offs Eredivisie heren

Vanavond begint de voorlaatste ronde voor de finale van de play-offs in de Eredivisie Heren. UZSC, AZC, ZVL-1886 en Widex GZC Donk zijn als laatste vier ploegen overgebleven. UZSC en AZC wisten zich na twee duels in de kwartfinales te plaatsen, ZVL en GZC Donk hadden er één extra nodig. 

Voor ZVL-1886 zal het welhaast als een 'opluchting' voelen om een keer niet UZSC te treffen in de halve finale. De afgelopen seizoenen was de halve finale steevast het eindstation voor de ploeg van Niels Joor, altijd door toedoen van de Utrechtse ploeg. Al is het alternatief met regerend landskampioen als tegenstander ook niet rooskleurig. 

Head to head: AZC vs ZVL
ZVL was dit seizoen de enige ploeg met UZSC die AZC in de competitie wist te verslaan. De ploegen zijn dank ook geen onbekenden van elkaar. Al vijf keer eerder stond het affiche op de rol. Met de Supercup (13-7 winst AZC), kwartfinale beker (11-5 en 9-15 winst AZC) en twee keer in de competitie (10-8 in Alphen en 9-4 in Leiden) is de balans ruim in het voordeel van de Alphenaren: 4-1. 

Al is het verschil tussen de eerste en tweede seizoenshelft van ZVL levensgroot. De vier nederlagen tegen AZC liep de ploeg dan ook allemaal op voor de winterstop. Hoe dan ook, de ploeg zal van zeer goeden huizen moeten komen wil het de Alpense ploeg de weg versperren richting de finale. De ploeg kan pieken, en zou de vierde nationale finale op rij kunnen boeken. 

Head to head: UZSC vs GZC Donk
Ook UZSC en GZC Donk stonden dit seizoen meerdere keren tegenover elkaar. De balans is in het voordeel van de Utrechters: 2 keer winst, tegenover één keer winst voor GZC Donk en één keer gelijk. Dat was in het bekertoernooi. Met minimaal verschil (6-6 en 6-5) plaatste de Goudse ploeg zich toen voor de kwartfinale. Afgaande op de resultaten hoeven we weinig doelpunten te verwachten. UZSC scoorde in die vier ontmoetingen gemiddeld 6,5 treffer per wedstrijd, GZC Donk 5,5.

De wedstrijden zijn via de diverse kanalen live te volgen. Zie tekst onder schema.

po%20h_3.png

Vrijdag 17 mei
20.00 uur AZC - ZVL-1886 (scheidsrechters Bijeman en De Jong) LIVESTREAM
20.00 uur UZSC - Widex GZC Donk (scheidsrechters Van der Loo en Zwart) LIVESTREAM

Zaterdag 18 mei
17.30 uur ZVL-1886 - AZC (scheidsrechters Dutilh en Reemnet)
17.30 uur Widex GZC Donk - UZSC (scheidsrechters Taylan en Schapers) LIVESTREAM 

(Evt.) Zondag 19 mei
16.30 uur AZC - ZVL-1886 (scheidsrechters Zwart en Van der Loo)
19.00 uur UZSC - Widex GZC Donk (scheidsrechters Gransjean en Van de Heuvel) LIVESTREAM

Beeld:
Casper Landeweerd (UZSC) eerder dit seizoen tegen GZC Donk | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

03 juni 2020
Guus Wolswinkel is weer terug bij Polar Bears. De international vertrok in 2018 naar het Spaanse CN Catalunya om ervarin…
1,132
31 mei 2020
Aankomend seizoen zullen Jan Mensink en Adam Zaidi de heren selectie van ZPC Het Ravijn uit Nijverdal gaan trainen. Jan…
1,058