PROTEST PLAY-OFF FINALE WATERPOLO ONTVANGEN

Eredivisie Heren
01 juni 2022
PROTEST PLAY-OFF FINALE WATERPOLO ONTVANGEN

Afgelopen weekend vond de strijd om het landskampioenschap waterpolo plaats tussen Het Ravijn en Polar Bears in een best-of-three serie. Naar aanleiding van de verloren derde en laatste wedstrijd heeft Polar Bears aangegeven protest aan te tekenen. In de ogen van Polar Bears had de 10-9 van Het Ravijn halverwege de 4e periode door arbiters niet goedgekeurd mogen worden aangezien deze na het verstrijken van de schotklok zou hebben plaatsgevonden.

De komende periode zal de protestcommissie zich buigen over het protest, de argumentatie van Polar Bears en de zienswijze van betrokken scheidsrechters en de ter plekke aanwezige technisch delegate. Hiervoor heeft de protestcommissie reglementair maximaal twee weken de tijd, maar zij hoopt al eerder tot een oordeel te kunnen komen.

Bij een eventuele toewijzing van het protest zal de competitieleider waarschijnlijk beslissen om de laatste minuten van de finale over te spelen. Indien het protest wordt afgewezen, blijft de uitslag staan. Voor alle betrokkenen, uiteraard de spelers van beide ploegen, maar ook de betrokken clubs en het waterpolobelang in het algemeen, is het gewenst om spoedig tot een definitieve uitslag te komen van deze spannende finalestrijd.

Beeld:
Orange Pictures

Lees ook

25 mei 2023
Lars ten Broek speelt vanaf komend seizoen voor OSC Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 19-jarige topscorer van Pol…
1,495
25 mei 2023
Justin Spaans en Koen de Weerd zijn de nieuwe hoofdcoaches bij De Ham. Spaans neemt de heren onder z’n hoede, De Weerd d…