Topploegen onderuit in Leiden en Krommenie

Eredivisie Heren
Stan van Ruiten: twee keer trefzeker tegen UZSC | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
04 februari 2019
Topploegen onderuit in Leiden en Krommenie

Het tweede gedeelte van de dertiende speelronde in de Eredivisie Heren dit weekend leverde pardoes nog twee verrassingen op. Nummer twee UZSC, dat de koppositie voor het grijpen had, verloor met 6-4 van ZVL-1886. Daarmee was nog niet alles op. Later wist ZV De Ham in eigen bad met 13-7 te winnen van Widex GZC Donk. Opvallend genoeg wonnen de Gouwenaren drie weken geleden nog twee keer met ruime cijfers van De Ham in het bekertoernooi.

Daarmee bekroonden de twee winnaars hun dubbele weekend tot een succes met twee keer winst. ZVL dreigde aanvankelijk de anonimiteit in te drijven, maar staat nu fier op de zesde plek, hoewel de verschillen klein blijven. Het gat naar nummer vier Polar Bears is slechts drie punten. Achter ZVL is het ook dringen, mede dankzij De Ham dat zich dankzij de winst op de achtste plek heeft genesteld en drie punten achter staat. 

Opvallend bij De Ham - GZC Donk waren de ruime uitslagen in de periodes. Met name de eerste periode (4-1 winst) en de derde periode (6-1) waren groot. Opvallende naam was die van de Braziliaan Jonas de Crivella, die namens de thuisploeg vier keer wist te scoren. De Crivella - in 2016 nog deelnemer aan de Olympische Spelen namens zijn geboorteland - scoorde al tien keer in drie duels en maakt hoogstwaarschijnlijk de rest van het seizoen vol bij de club.

Zondag 3 februari

ZVL-1886 - UZSC 6-4
Periodestanden: 2-0, 2-2, 1-2, 1-1
Doelpuntenmakers ZVL: Stan van Ruiten 2, Omar Qachach, David Spijker, Wouter Kuijt, Jasper Haasnoot. 
Doelpuntenmakers UZSC: Benjamin Hoepelman 2, Sébastian Hessels, Joost van der Burg. 

ZV De Ham - Widex GZC Donk 13-7
Periodestanden: 4-1, 1-3, 6-1, 2-2
Doelpuntenmakers De Ham: Jonas de Crivella 4, Dennis van der Linde 3, Thomas Glansdorp 3, Reinier van 't Veer 2, Floris van 't Veer.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Quint van den Heuvel 2, Cas Westerwoudt 2, Stan van den Heuvel 2, Joep de Jong.

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Stan van Ruiten: twee keer trefzeker tegen UZSC | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

21 augustus 2019
Oranje-international Thomas Lucas, de laatste twee seizoenen uitkomend voor het Italiaanse Nuoto Catania, vervolgt met i…
1,599
08 augustus 2019
Klaas Zwaan is de nieuwe trainer-coach van het eerste mannenteam van Schuurman BZC. Hij zal geassisteerd worde…