Vrijwillige degradatie BZC, Den Haag en SVH

Eredivisie Heren
02 april 2022
Vrijwillige degradatie BZC, Den Haag en SVH

Onderin de Eredivisie zijn de ploegen uitgespeeld. Schuurman BZC, Waterpolo Den Haag en SVH zien af van eventuele promotie-degradatiewedstrijden en doen op eigen verzoek een stapje terug.

De waterpoloheren van BZC hadden nog twee inhaalwedstrijden voor de boeg, maar hebben besloten die niet meer te spelen. De viervoudig landskampioen doet dit om de rust binnen de club te laten wederkeren. Na afgelopen seizoen op de achtste plek te zijn geëindigd, stopten coach Zeno Reuten en een aantal sterkhouders bij de club uit Borculo. Dat gemis heeft BZC nooit kunnen opvangen. In eerste instantie werd getracht met een vijftal Hongaren het gat te dichten, maar in de loop van het seizoen werd daar om uiteenlopende redenen vroegtijdig afscheid van genomen. Het team van Jeroen Kuilman belandde in een neerwaartse spiraal en ziet nu dus af van eventuele promotie-degradatiewedstrijden. Volgend seizoen zullen het eerste en tweede team samen worden gevoegd en gaan de Achterhoekers op zoek naar eerherstel in de eerste divisie.

Waterpolo Den Haag is daardoor op de twaalfde plek geëindigd en heeft daarmee recht op het spelen van promotie-degradatiewedstrijden tegen de nummer 1 uit de eerste divisie. Maar ook de ploeg uit de Hofstad heeft een verzoek ingediend om volgend seizoen niet meer in de Eredivisie te spelen.

SVH – veertiende na de reguliere competitie – heeft aangegeven geen gebruik te maken van een eventueel doorschuifscenario en de consequentie van de veertiende plek te respecteren. Ook de ploeg uit Hillegersberg ziet daarmee af van mogelijke promotie-degradatiewedstrijden. Doordat deze wedstrijden komen te vervallen, heeft de nummer 1 uit de eerste divisie het recht om rechtstreeks te promoveren. Die strijd is overigens nog lang niet beslecht. MNC Dordrecht en De Linge/PCG lijken nu de meeste kans te hebben op de titel in de eerste divisie.

Play-offs en KNZB Beker
De nummers 1 tot en met 8 van de reguliere competitie maken zich ondertussen op voor de play-offs. De kwartfinales (best-of-three) staan gepland in het weekend van 13 tot en met 15 mei. Eerst staat het KNZB Bekertoernooi op het programma. BZC, Waterpolo Den Haag en SVH doen daar nog wel aan mee.

Beeld:
Schuurman BZC is volgend seizoen niet meer in de Eredivisie te bewonderen (Orange Pictures).
LEES MEER OVER
4,412

Lees ook

25 mei 2023
Lars ten Broek speelt vanaf komend seizoen voor OSC Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 19-jarige topscorer van Pol…
1,384
25 mei 2023
Justin Spaans en Koen de Weerd zijn de nieuwe hoofdcoaches bij De Ham. Spaans neemt de heren onder z’n hoede, De Weerd d…