ZPC Amersfoort versterkt zich met Thijmen Karel

Eredivisie Heren
ZPC Amersfoort versterkt zich met Thijmen Karel

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.

Karel begon op z'n negende met waterpolo bij Deltasteur in zijn woonplaats Kampen. Vier jaar later maakte hij de overstap naar de Nijverdalse Eredivisionist waarmee hij in 2022 zijn hoogtepunt tot nu toe beleefde door landskampioen te worden. Karel ontpopte zich in al die jaren tot belangrijke speler op de posities 3 en 4, zowel voor Het Ravijn als Jong Oranje.

Voor Amersfoort hoopt hij nu diezelfde rol te gaan vervullen. "Vanaf het eerste contact voelde het goed. Ik ken een paar van de spelers al erg goed, dus dat maakt de overstap makkelijker. ZPC Amersfoort heeft bovendien goed meegedacht en geholpen met het vinden van een stageplek en woonruimte", vertelt de student Logistics Engeneering aan Hogeschool Windesheim. "Dat maakt de combinatie school en sport erg aantrekkelijk. Ik kijk er naar uit om me in Amersfoort verder te ontwikkelen en de uitdaging aan te gaan om samen stappen te zetten richting de top-4 van Nederland."

ZPC Amersfoort-coach Mark Siewers is onder de indruk van Karel. "Hij is beresterk en een echte aanvulling op onze selectie. Zijn komst past in ons beleid om eigen jeugd aan te vullen met gerichte versterkingen van buiten die nog kunnen groeien. Na Sam Kunz past Thijmen ook in dat plaatje. Hij is de perfecte speler om ons een stapje verder te brengen." 

Beeld:
Thijmen Karel, hier nog in actie voor Het Ravijn tégen ZPC Amersfoort
1,530

Lees ook

Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…
De waterpoloheren van ZV de Zaan nemen - na het meest succesvolle jaar uit de clubhistorie - afscheid van keeper Ted Hui…
1,775