WFN Supercup Eredivisie op zondag 23 september in Alphen

Evenement, Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
WFN Supercup Eredivisie op zondag 23 september 2018
14 september 2018
WFN Supercup Eredivisie op zondag 23 september in Alphen

Zwembad AquaRijn in Alphen aan den Rijn is zondag 23 september het strijdtoneel van de wedstrijden om de WFN Supercup. Een week voor de officiële start van de Eredivisie Waterpolo spelen de regerend landskampioenen en houders van de KNZB-Beker traditioneel om de eerste prijzen van het seizoen 2018-2019.

Foto: Beeldboot/ Gertjan Kooij

Om 16.00 uur gaan eerst de damesteams van Polar Baers en ZVL-1886 te water in AquaRijn. Beide teams staken er afgelopen seizoen bovenuit en kruisten zowel in de bekerfinale in Den Haag als in de finale van de play-off de degens. Nadat ZVL zich eerst de beker had toegeëigend, namen de Berinnen revanche door de landstitel te veroveren. Dat gebeurde na een bloedstollende tweede wedstrijd inclusief strafworpenserie in Ede.

In Alphen zijn ook twee kersverse Europese kampioenen te bewonderen. Iris Wolves (Polar Bears) en Rozanne Voorvelt (ZVL) maakten deel uit van de Oranje-vrouwenploeg die afgelopen zomer goud won op het EK in Barcelona. Voorvelt strijdt komend weekend met Jong Oranje in Portugal overigens ook nog om de medailles op het Europees Jeugd Kampioenschap onder de 19 jaar, dus wellicht dat ZVL-coach Jacob Spijker haar na een lange internationale zomer rust gunt tijdens de Supercup.

Bij de mannen gaan AZC Alphen en ZVL-1886 om de Supercup spelen (aanvang 18.00 uur). De Alphenaren wonnen afgelopen seizoen – na jarenlange ‘droogte’ – eindelijk weer eens de KNZB-Beker (ten koste van ZVL, dat toen nog De Zijl heette). Daarna sleepte AZC in mei ook de landstitel binnen door in twee duels gedecideerd af te rekenen met UZSC, de kampioen van de drie jaar daarvoor.

Omdat AZC de ‘dubbel’ won, heeft de verliezend bekerfinalist (ZVL) het recht om het in de Supercup op te nemen tegen de landskampioen. De Alphenaren leverden afgelopen zomer weliswaar wat kwaliteit in, maar behoren met het huidige spelersmateriaal ook nu weer tot de favorieten voor de prijzen die in het seizoen 2018-2019 verdeeld worden. De regionale derby om de Supercup belooft – net als bij de vrouwen – in ieder geval een spannende wedstrijd te worden.

Kaarten voor de WFN Supercup kosten € 7,50 en zijn zondag 23 september te koop aan de deur. De tickets zijn geldig voor beide wedstrijden.

De wedstrijden worden ook uitgezonden via livestream.

De organisatie van de WFN Supercup is in handen van AZC Alphen en Zwembad AquaRijn in samenwerking met de Waterpolo Federatie Nederland (WFN) en de KNZB.

Beeld:

Reacties

Lees ook

20 december 2019
Na een ‘pauze’ van zestien jaar is het ‘Van Haselen toernooi’ terug. Van 3 tot en met 5 januari brengt ZPC Amersfoort di…
1,565
10 juli 2019
Na het behalen van de eerste NK Masters 2019 (combi met UZSC) hebben de heren van Dutchmasters 50+ ook de Barcelona…