Loting bekercompetities bekend

Evenement, ManMeer!-Cup, KNZB-Beker
Loting bekercompetities bekend

De Nederlandse landelijke bondscompetitie kent drie verschillende bekertoernooien. Zo is er de KNZB-Beker voor herenploegen die uitkomen in de Eredivisie (12 teams) en de nummers 1 t/m 4 van de 1e klasse (uitslag na reguliere competitie seizoen 2017-2018). 

Deze editie kent voor de dames een iets andere opzet. Deelname is vrij door ploegen die uitkomen in de Eredivisie (7 teams) en in de overgangsklasse van afgelopen seizoen (8 teams) plus de De Ham. 

Dan is er ook de ManMeer!-Cup I voor ploegen die uitkomen in de dames reserve divisie, dames 1e en 2e klasse en de heren 1e, 2e en 3e klasse van de bondscompetitie.

Als derde is er nog de ManMeer!-Cup II heren voor reserveploegen die uitkomen in de reserve divisie, reserve 1e en reserve 2e klasse van de bondscompetitie. 

Klik hier voor de speelwijze van de KNZB-Beker en de ManMeer!-Cup.

Op het Bondsbureau heeft vandaag, woensdag 15 augustus, onder toeziend oog van een afvaardiging van waterpolo.nl en BZ&PC Bodegraven de loting voor de verschillende bekertoernooien plaatsgevonden.

** Update donderdag 16 augustus
Door een administratieve fout zijn er twee wijzigingen:
1) Kempvis H1 is toegevoegd en speelt uit tegen VZV Njord H1 (vrijloting vervalt).
2) ZPC Amersfoort H3 had zich niet ingeschreven, dat moest ZPB H&L Productions H2 zijn.
** Update vrijdag 17 augustus
Betreffende de ManMeer!-Cup Dames speelt SGHA niet tegen Z&PC Katwijk, maar tegen Het Y Dames 2.
De schema's zijn aangepast.

Uitslag loting KNZB-Beker

Dames

Er is geloot voor uit en thuis. De indeling van de poules is aan de hand van de inschrijving en ranking van de competitie van afgelopen seizoen. Drie teams hebben besloten niet deel te nemen (Z&PC De Gouwe, OZ&PC en De Vennen).

KNZB-Beker DamesKNZB-Beker heren

Uitslag Loting ManMeer!-CupManMeer!-Cup DamesManMeer!-Cup Heren 1ManMeer!-Cup Heren 2

 

Reactie van Ilse Sindorf, de competitieleider Waterpolo van de KNZB.

Lees ook

De EQM? Dat is de Eindhoven Qualification Meet. De laatste mogelijkheid voor onze zwemtoppers om zich te plaatsen voor ‘…
Bonaire Barracudas organiseert van 28 tot en met 31 maart voor de zesde keer een internationaal waterpolotoernooi. Vanaf…
1,794