Beachwaterpolo in de singel van Utrecht

Evenement
31 augustus 2018
Beachwaterpolo in de singel van Utrecht

In Utrecht wordt op zondag 9 september a.s. het eerste KNZB Beachwaterpolo-toernooi gehouden. In het water van de Utrechtse Catharijnesingel voor Tivoli-Vredenburg zullen enkele topteams een aantal spectaculaire wedstrijden spelen. Het evenement wordt georganiseerd door de KNZB, in samenwerking met UZSC, Tivoli-Vredenburg en de Gemeente Utrecht.

Beachwaterpolo wordt op een kleiner veld gespeeld dan het reguliere waterpolo en kent een zeer snel wedstrijdverloop. Met twee teams van vier spelers strijden de ploegen in twee keer tien minuten om de winst. 

Tijdens de FINA world water polo conference in Hongarije eerder dit jaar is beachwaterpolo door de FINA op de agenda van het wereldkampioenschap in Gwangju (Zuid-Korea) in 2019 geplaatst. Het IOC overweegt om beachwaterpolo in 2024 als demonstratiesport op te nemen in de Olympische agenda.

De wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor publiek. Ook is er een dj en bar aanwezig. Het toernooi duurt van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Beeld:
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

20 december 2019
Na een ‘pauze’ van zestien jaar is het ‘Van Haselen toernooi’ terug. Van 3 tot en met 5 januari brengt ZPC Amersfoort di…
1,565
10 juli 2019
Na het behalen van de eerste NK Masters 2019 (combi met UZSC) hebben de heren van Dutchmasters 50+ ook de Barcelona…