Beachwaterpolo in de singel van Utrecht

Evenement
31 augustus 2018
Beachwaterpolo in de singel van Utrecht

In Utrecht wordt op zondag 9 september a.s. het eerste KNZB Beachwaterpolo-toernooi gehouden. In het water van de Utrechtse Catharijnesingel voor Tivoli-Vredenburg zullen enkele topteams een aantal spectaculaire wedstrijden spelen. Het evenement wordt georganiseerd door de KNZB, in samenwerking met UZSC, Tivoli-Vredenburg en de Gemeente Utrecht.

Beachwaterpolo wordt op een kleiner veld gespeeld dan het reguliere waterpolo en kent een zeer snel wedstrijdverloop. Met twee teams van vier spelers strijden de ploegen in twee keer tien minuten om de winst. 

Tijdens de FINA world water polo conference in Hongarije eerder dit jaar is beachwaterpolo door de FINA op de agenda van het wereldkampioenschap in Gwangju (Zuid-Korea) in 2019 geplaatst. Het IOC overweegt om beachwaterpolo in 2024 als demonstratiesport op te nemen in de Olympische agenda.

De wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor publiek. Ook is er een dj en bar aanwezig. Het toernooi duurt van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Beeld:
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

06 januari 2019
De Spaanse formatie Sant Andreu is winnaar geworden van het internationale toernooi Leiden Waterpolo Invitational. In de…
29 december 2018
Begin januari 2019 komen er drie top waterpoloteams naar Leiden voor de Leiden Waterpolo Invitational: BVSC uit Hongarij…