Geslaagd NK-F toernooi

Evenement
Geslaagd NK-F toernooi

Voor het tweede jaar op rij werd het NK voor de F-jeugd (onder de 9 jaar) gehouden in de Amerena van Amersfoort. In het mooie grote bad begon het toernooi met het oplopen van alle negentien teams. De burgermeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, opende het toernooi.

Op vier velden werden de vier poulewedstrijden gespeeld. Met KNZB-mascotte Swimba en voor de broertjes en zusjes een springkussen en een ijskarretje was het een hele leuke dag.
De Zaan, ZVVS, De Ham, ZVL-1886, De Otter 't Gooi, Dordrecht 1, Arethusa en ZPC Amersfoort 1 gingen zondag strijden voor de plekken 1 t/m 8. De andere teams gingen door voor plekken 9 t/m 19 en waren er poulewedstrijden tegen gelijkwaardige teams.

Er werd door een drukke tribune goed en veel aangemoedigd.
Om 17 uur was het tijd voor de finale en de finale voor de 3/4 plek. Alle kinderen mochten oplopen en werden voorgesteld aan het publiek.

Na 4x3 minuten was er een nieuwe kampioen. ZVVS uit Vlaardingen is kampioen geworden door ZPC Amersfoort 1 met 5-4 te verslaan. De kampioen van vorig jaar werd netjes tweede.
Op de derde plek is ZV de Zaan geëindigd en Dordrecht 1 is werd vierde.

ZVVS%20NK%20F%20Waterpolo.nl.jpg
ZVVS Nederlands kampioen bij de F-jeugd


Alle kinderen konden een medaille ophalen. De plekken 1 t/m 3 kregen ook een mooie beker mee naar huis.

Persbericht: Organisatie NK F-Jeugd

Beeld:
Eigen foto's
LEES MEER OVER
1,311

Lees ook

Bonaire Barracudas organiseert van 28 tot en met 31 maart voor de zesde keer een internationaal waterpolotoernooi. Vanaf…
1,701
De Nederlandse waterpolomannen spelen van 23 tot en met 25 juni het Europees Kwalificatie Toernooi (EKT) in eigen land.…
3,103