Het 43e Moby Dick waterpolotoernooi 2024 komt eraan!

Evenement
Het 43e Moby Dick waterpolotoernooi 2024 komt eraan!

Het door especialisten/ edata uit Hengelo gesponsorde int. Moby Dick waterpolotoernooi 2024 staat gepland op 6 en 7 juli 2024.

Zoals gebruikelijk organiseert de toernooicommissie van zpc Moby Dick tijdens het 1e weekeind van juli haar jaarlijkse internationale waterpolotoernooi. Altijd op en rond Natuurbad de Zandpol. Dit jaar al weer voor de 43e keer! Door de deelname van een Tjechisch  team is het especialisten / Moby Dick waterpolotoernooi dit jaar een 6 (!) landen toernooi.

Er wordt gespeeld op maar liefst 7 waterpololovelden. De 45 KNZB scheidsrechters uit het hele land fluiten olv  hoofdscheidsrechter Wiebe vd Molen uit Groningen middels een strak schema ruim 400 wedstrijden!

De vorig jaar in gebruik genomen MD toernooiapp vermeldt steeds de laatste wijzigingen en dat scheelt de MD toernooicommissie/ wedstrijdleiding veel werk! De deelnemende Herenteams zijn verdeeld over 11  poules terwijl de Dames  in 6 poules spelen. Niveau  : van Eredivisie tot Kring niveau. Hopelijk wordt het dit jaar weer net zo genieten als de voorgaande  uitgave, toen het na veel regen op de zaterdag,  op de zondag erg goed toeven was in het mooie Natuurbad de Zandpol.

Toernooiwinnaar van 2023 was bij de dames het Utrechtse UZSC, terwijl bij de Heren ZPB Profus uit het Zuidhollandse Barendrecht de beker  met de grote oren opeiste. Reeds in april 2024 was de toernooi inschrijving  al “bommetje vol”  Met 7 teams op de wachtlijst toch wel een teken dat veel wplo teams graag naar ZO Drenthe komen. De waterpolomannen uit het Engelse Warwick vieren dit jaar hun 5e lustrum dwz maar liefst 25 keer bezochten de Britten het gezellige Moby Dick toernooi.

De vaste toernooibezoekers verheugen zich alweer op hun altijd feestelijke / fantasierijke  kleding op de feestavond. Jammer is wel dat er dit jaar geen Jeugdpoule staat ingepland. De poloafdeling van zpc Moby Dick is al een poosje druk doende om de MD jeugd weer op peil te brengen, maar  het blijkt dat dit  toch wel een wat langer durend proces is…... 

Vanaf woensdagavond   3 juli  wordt er hard gewerkt door de vrijwilligers om alle materialen op de Zandpol te krijgen. De grote feesttent moet opgebouwd worden; transport van 14 doelen; lijnen en velden uitmeten en vastgelegd in het gelukkig al weer aardig op temperatuur water vd Zandpol ( 20 Graden). Ook bij de MD vrijwilligers is het zo, dat in de loop der jaren jeugd gaat studeren; verhuizen en zo afvallen …. 

Daarom doet  de MD Toernooicommissie  bij deze dan ook een oproep voor vrijwilligers die het leuk lijken hulp te verlenen  van hand- en spandiensten tijdens het waterpolo weekeind  van  5 ; 6 en 7 jul as. Tijdens de  feestavonden in de grote feesttent is  DJ Niek Veldkamp uit NW Adam weer van de partij om de muziek – in de pauze van de bands -  op zijn bekende manier aan elkaar te praten….

Het 43e Moby Dick waterpolo toernooi wordt op zaterdagmorgen 6 juli al om 8.00 uur officieel geopend  door wethouder Pascal Schrik.  De wedstrijden worden tegen 18.30 afgesloten, waarna zondagochtend  de  1e wedstrijden al weer op tijd gespeeld  zullen worden…..

         

Zondagmiddag  7 juli tegen  14.30 uur zitten de wedstrijden erop en  vindt Aansluitend de  prijsuitreiking plaats. Aan de Moby Dickers zal het niet liggen, die hebben er weer veel  zin in!

Lees ook

Op zondag 30 juni organiseren we in Zwolle het KNZB Regio+ toernooi. Spelers en speelsters uit de jaargangen 2011 en 201…
1,468
Afgelopen september overleed scheidsrechter Tjeerd Dijkhuis (lees hier) aan de gevolgen van ALS. Het is nog steeds een g…
2,397