Champions League: ZV De Zaan naar Griekenland, ZVL naar Portugal

Internationaal Toernooi, Clubnieuws
24 september 2022
Champions League: ZV De Zaan naar Griekenland, ZVL naar Portugal

Tijdens het EJK in Podgorica is er geloot voor de Champions League bij de dames. De eerste kwalificatieronde staat gepland in het weekend van 17-20 november. Twee Nederlandse clubs doen hieraan mee. ZVL reist af naar Portugal en ZV De Zaan komt in actie in Griekenland.

ZVL-1886 Center is ingeloot in groep A met thuisploeg Pacence, CN Mataro (Spa), Olympic Nice (Fra) en Vouliagmeni NC (Gri). Bij Mataro komen de Leidse dames Vivian Sevenich en Simone van de Kraats tegen. ZV De Zaan treft in groep B thuisploeg NC Glyfada, CN Terrassa (Spa), Grand Nancy (Fra) en Tigre Eger (Hon). Ook de Zaanse equipe stuit daarmee op bekenden. Ilse Koolhaas en Iris Wolves spelen bij Glyfada en Nina ten Broek en Fleurien Bosveld bij Terrassa.

In de andere poules komen nog meer Nederlandse speelsters in actie. In groep C neemt Lille met Nikki Meijer het in eigen huis op tegen Plebiscito Padova (Ita), Sirens Malta (Mlt), FTC-Telekom Budapest (Hon) en CE Mediterrani (Spa). In groep D speelt Oranje-keepster Laura Aarts met Dunaujvaros in Rome tegen Spandau 04 Berlin (Dui), SIS Roma (Ita), Ethnikos Piraeus (Gri) en Mulhouse WP (Fra).

De drie beste ploegen per poule plaatsen zich voor de volgende ronde. Daar sluiten de reeds geplaatste Olympiakos (Gri), CN Sabadell (Spa) - met Sabrina van der Sloot - , UVSE (Hon) en Orizzonte (Ita) zich dan bij aan. De overige ploegen vervolgen hun Europese avontuur in de Euro Cup.

 

Beeld:
ZV De Zaan eindigde vorig seizoen als tweede in de Eredivisie en gaat Europa in (foto: Orange Pictures)
LEES MEER OVER

Lees ook

21 november 2022
In de kwartfinale in de LEN Challenger Cup speelt landskampioen Het Ravijn tegen het Turkse ENKA Istanbul. Na de tweede…
20 november 2022
Net als ZVL-1886 Center is ook ZV De Zaan door in de Champions League. In de slotwedstrijd op zondag won de ploeg van Mi…