Euro Cup: volgende ronde binnen handbereik voor UZSC

Internationaal Toernooi, Clubnieuws

Zaterdag won UZSC z’n eerste duel in poule C van de Euro Cup. EN Tourcoing werd met minimaal verschil verslagen: 9-8. Als UZSC morgen van het nog puntloze ASC Duisburg wint, dringt de Utrechtse ploeg door tot de volgende ronde.

Tegen de nummer 5 van Frankrijk werd het een ware thriller. Nooit was het verschil groter dan één doelpunt. Uiteindelijk was het Joep de Jong (foto boven) die een minuut voor tijd de winnende treffer over de keeper lobte. De bal dreef tergend langzaam over de doellijn, maar het was genoeg.

De Utrechtse thuisclub brak diep in de eerste periode de ban. Nadat Luuk Gielen een strafworp miste, tekende Jeroen Rouwenhorst 36 seconden voor de zoemer voor de eerste treffer van de wedstrijd. Een Frans tegendoelpunt liet echter niet lang op zich wachten. Het van buitenlanders overladen Noord-Franse team stootte begin tweede periode door, maar UZSC liet zich niet van de wijs brengen. Om en om kwamen de ploegen tot scoren. Net als in de eerste wedstrijd tegen VK Sabac toonde Luuk Gielen z’n meerwaarde. Met vier doelpunten en vele sublieme passjes zette hij z’n stempel op de wedstrijd.

Met een 7-6 voorsprong begon de ploeg van Mike van den Brink aan de laatste periode. Maar door twee Franse doelpunten keek de thuisploeg drie minuten voor tijd alsnog tegen een achterstand aan. Gielen benutte een minuut later een strafworp en toen De Jong even later voor de 9-8 zorgde, ging het dak eraf in de Krommerijn. Een zenuwslopende slotfase volgde. De Fransen kregen nog twee keer een overtalsituatie, maar de Utrechtse defensie hield stand.

UZSC staat na het eerdere gelijkspel tegen het Servische VK Sabac en de nederlaag tegen Vasas Budapest op vier punten uit drie duels. De Fransen, die zaterdagochtend in een loodzwaar duel de punten deelden met VK Sabac, hebben evenveel punten. Morgenochtend om 11:30 uur kan UZSC tegen ASC Duisburg de klus klaren. Het zou een buitengewoon knappe prestatie zijn van de jonge ploeg uit de Domstad.

Euro Cup, poule C (Utrecht)

Zaterdag 2 oktober

Vasas Budapest – ASC Duisburg: 16-3 (5-0, 3-1, 4-1, 4-1).

VK Sabac – EN Tourcoing: 6-6 (2-2, 1-1, 1-2, 2-1).

UZSC – EN Tourcoing: 9-8 (1-1, 3-2, 3-3, 2-2).

Doelpunten UZSC: Luuk Gielen 4, Gies Wijnhoven 1, Jeroen Rouwenhorst 1, Flemming Kastrop 1, Benjamin Hoepelman 1, Joep de Jong 1.

Vasas Budapest – VK Sabac: 9-5 (1-0, 3-2, 3-1, 2-2).

Reeds gespeeld

Donderdag 30 september

UZSC – VK Sabac: 8-8 (1-1, 2-2, 2-2, 3-3).

Doelpunten UZSC: Luuk Gielen 5, Gies Wijnhoven 1, Benjamin Hoepelman 1, Abel de Haan 1.

EN Tourcoing – ASC Duisburg: 13-11 (2-2, 5-3, 4-3, 2-3).

Vrijdag 1 oktober

UZSC – Vasas Budapest: 7-14 (2-3, 1-4, 2-4, 2-3).

UZSC: Flemming Kastrop 3, Joep de Jong 2, Luuk Gielen 1, Gies Wijnhoven 1.

ASC Duisburg – VK Sabac: 11-13 (1-2, 5-5, 3-2, 2-4).

11:30 uur UZSC – ASC Duisburg

Voor livescores, standen en uitslagen, klik hier.

Beeld:
Joep de Jong scoorde de winnende treffer tegen EN Tourcoing (achieffoto: Orange Pictures)
1,348

In het hol van de leeuw hebben de vrouwen van ZV De Zaan de halve finale van de Euro Cup Women Final Four met 10-8 …
Voor landskampioen ZV De Zaan staat komend weekeinde de volgende uitdaging te wachten. In het Italiaanse Triëst spelen d…