UZSC begint Euro Cup met knap gelijkspel tegen VK Sabac

Internationaal Toernooi, Clubnieuws
UZSC begint Euro Cup met knap gelijkspel tegen VK Sabac

Donderdag startte de Euro Cup voor UZSC. In de eigen Krommerijn beet de Utrechtse ploeg het spits af tegen VK Sabac, de nummer 4 van Servië. De punten werden gedeeld. De boeiende strijd eindigde in 8-8.

Vooraf rekende coach Mike van den Brink de Servische opponent tot een van de groepsfavorieten. Na vier keer acht minuten zuivere speeltijd en de puntendeling was hij dan ook terecht trots op zijn ploeg. “Het was een zware pot, maar iedereen speelde in de kracht van het team. Het was ook enorm leerzaam. Je ziet dat kleine foutjes genadeloos werden afgestraft. Maar wij zijn goed blijven poloën, ook toen we in de laatste periode achter kwamen. We bleven aanvallend spelen en dat werd uiteindelijk beloond. Het eerste punt is in de tas!”

Man van de wedstrijd was zonder twijfel Luuk Gielen. Na acht buitenlandse jaren in Servië en Duitsland keerde hij deze zomer terug naar de club waar hij groot werd. In het Utrechtse chloorwater bloeide hij op en liet hij het publiek in de Krommerijn zien dat spelen op Europees niveau voor hem gesneden koek is. In de tweede helft nam hij de jonge Utrechtse equipe bij de hand en scoorde vijf keer. Ook in de slotfase was hij beslissend. Toen VK Sabac een kleine drie minuten voor tijd uitliep naar 6-8, hield hij het hoofd koel. Uit een overtal vond hij van afstand het net en even later bracht zijn benutte strafworp de eindstand op het bord.

Vrijdag wacht Vasas Budapest, de andere groepsfavoriet. “Natuurlijk gaan we onze huid zo duur mogelijk verkopen, maar ik verwacht dat de Hongaren toch echt een maatje te groot zijn. We gaan gewoon lekker ballen en enorm genieten. Zaterdag tegen EN Tourcoing moeten we er staan”, besluit Van den Brink. De Fransen wonnen donderdagavond met 13-11 van ASC Duisburg.

Euro Cup, poule C (Utrecht)

Donderdag 30 september
UZSC – VK Sabac: 8-8 (1-1, 2-2, 2-2, 3-3).
Doelpunten UZSC: Luuk Gielen 5, Gies Wijnhoven 1, Benjamin Hoepelman 1, Abel de Haan 1.

EN Tourcoing – ASC Duisburg: 13-11 (2-2, 5-3, 4-3, 2-3).

Poule C Euro Cup – Utrecht
VK Sabac (Servië)
ASC Duisburg (Duitsland)
Vasas Budapest (Hongarije)
EN Tourcoing (Frankrijk)
UZSC

Resterend programma

Vrijdag 1 oktober
19:00 uur UZSC – Vasas Budapest
20:30 uur ASC Duisburg – VK Sabac

Zaterdag 2 oktober
10:00 uur Vasas Budapest – ASC Duisburg
11:30 uur VK Sabac – EN Tourcoing

19:15 uur UZSC – EN Tourcoing
20:45 uur Vasas Budapest VK Sabac

Zondag 3 oktober
10:00 uur Vasas Budapest – EN Tourcoing
11:30 uur UZSC – ASC Duisburg

Voor livescores, standen en uitslagen, klik hier.

Beeld:
OrangePictures.nl
LEES MEER OVER
1,272

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
2,822
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…