UZSC wacht zware kluif in Euro Cup

Internationaal Toernooi, Clubnieuws
UZSC wacht zware kluif in Euro Cup

UZSC komt deze week in actie in de Euro Cup, na de Champions League het tweede Europese toernooi voor clubteams. De Utrechtse club organiseert hun eerste ronde in eigen huis. Daarvoor ontvangt de winnaar van de KNZB Beker van donderdag 30 september tot en met zondag 3 oktober verschillende Europese topteams.

 

Met het Servische VK Sabac en het Hongaarse Vasas Budapest wacht het jonge UZSC een loodzware kluif. Ook de overige tegenstanders – EN Tourcoing (Fra) en ASC Duisburg (Dui) – zijn ploegen die hun sport professioneel beoefenen. Trainer Mike van den Brink spreekt niet voor niets van de ‘poule des doods’. Wetende dat alleen de eerste twee teams per poule zich plaatsen voor de volgende ronde maakt hij zich geen illusies. “Het zou een wonder zijn als wij daarbij zitten. VK Sabac en Vasas zijn favoriet en met het oog op de Olympische Spelen in Parijs is ook de Franse competitie enorm versterkt. ASC Duisburg is al jaren na Waspo Hannover en Spandau Berlin de derde club van Duitsland, dus we kunnen onze borst nat maken.” Toch hecht Van den Brink grote waarde aan deelname aan dit toernooi. “We zijn een jonge ploeg die nog veel moet leren. Dit soort wedstrijden zijn zo belangrijk in onze ontwikkeling. Die bagage nemen de spelers mee in de competitie.”

 

Naast UZSC is ZVL-1886 Center (dames) de enige andere Nederlandse vertegenwoordiger in Europa. De ploeg uit Leiden speelt van 18 tot en 21 november hun kwalificatieronde voor de Euro League in Rome. UZSC-voorzitter en lid van de LEN TWPC Andy Hoepelman vindt het jammer dat geen andere ploegen zich hebben ingeschreven. “Ik vind dat je als landskampioen en bekerwinnaar moet deelnemen aan de Europacup. Nederlandse deelname is bovendien erg belangrijk voor onze scheidsrechters. Hoe meer Nederlandse ploegen in Europa actief zijn, hoe eerder Nederlandse scheidsrechters in aanmerking komen om er te fluiten.”

 

Nu het waterpolo na anderhalf jaar coronabeperkingen eindelijk weer op gang komt, hoopt UZSC op een mooi waterpolofeest met volle tribunes. Kaartjes zijn na een coronacheck aan de deur van de Krommerijn te koop.

 

Poule C Euro Cup – Utrecht

VK Sabac (Servië)

ASC Duisburg (Duitsland)

Vasas Budapest (Hongarije)

EN Tourcoing (Frankrijk)

UZSC

 

Programma Euro Cup

 

Donderdag 30 september

19:00 uur UZSC – VK Sabac

20:30 uur EN Tourcoing – ASC Duisburg

 

Vrijdag 1 oktober

19:00 uur UZSC – Vasas Budapest

20:30 uur ASC Duisburg – VK Sabac

 

Zaterdag 2 oktober

10:00 uur Vasas Budapest – ASC Duisburg

11:30 uur VK Sabac – EN Tourcoing

 

19:15 uur UZSC – EN Tourcoing

20:45 uur Vasas Budapest VK Sabac

 

Zondag 3 oktober

10:00 uur Vasas Budapest – EN Tourcoing

11:30 uur UZSC – ASC Duisburg

Voor livescores, standen en uitslagen, klik hier

Beeld:
Beeldboot / Gertjan Kooij
LEES MEER OVER
1,176

Lees ook

Decembermaand, interlandmaand. In aanloop naar het Europees- en wereldkampioenschap spelen de mannen-, vrouwen A- en vro…
1,182
In een volgepakt Sloterparkbad gingen de dames van ZV De Zaan in de slotfase met 9-10 onderuit tegen Antentore Plebiscit…
1,639