Voorbeschouwing Euro League ZVL-1886

Internationaal Toernooi, Clubnieuws
Voorbeschouwing Euro League ZVL-1886

ZVL-1886 Center is in Rome voor de kwalificatie van de Euro League. In de zwaarste damesclubcompetitie ter wereld is de tegenstand niet mals. De Leidse ploeg is in poule B ingedeeld met Ferencvaros (HON), Lille (FRA), SIS Roma (ITA), CN Mediterrani (SPA) en Sirens Malta (MLT). De beste drie ploegen plaatsen zich voor de volgende ronde.

 

Tegen Sirens Malta en het jonge Lille – met veel Franse jeugdinternationals – mag een overwinning worden verwacht. Maar kwalificatie is allerminst een zekerheid voor de ploeg van Iefke van Belkum. Hoewel ZVL-1886 de absolute Europese topploegen voorlopig nog ontloopt, staan de overige teams in deze poule sterk aangeschreven. Met Bente Rogge van ZV De Zaan als gastspeelster hoopt ZVL-1886 in ieder geval één van die ploegen achter zich te houden.

 

Donderdag start ZVL-1886 haar Europese avontuur om 20 uur tegen thuisclub SIS Roma dat in de Italiaanse competitie koploper Plebiscito Padova op de voet volgt. Ferencvaros – met Maud Koopman in de gelederen – staat momenteel derde in de Hongaarse competitie en maakt eveneens een sterke indruk. Behalve Koopman zijn Anna Illes, Panna Petik en Vanda Valyi de speelsters om in de gaten te houden. Tot slot CE Medirerrani dat zich afgelopen zomer aanzienlijk heeft versterkt en meedoet om de Spaanse titel. Naast Oranje-internationals Debby Willemsz en Iris Wolves herbergt Mediterrani ook de wereldtoppers Paula Crespi, Clara Espar en Alba Munoz.

 

Meer Nederlanders Europees actief
Er zijn dit weekend meer Nederlanders actief in Europa. Scheidsrechter Sander Gransjean fluit in poule A in Athene en zijn collega Diana Dutilh is in Berlijn om de wedstrijden in poule C in goede banen te leiden. Gransjean komt Nina ten Broek met CN Terrassa en Ilse Koolhaas met NC Glyfada tegen. Dutilh ontmoet ook twee Nederlandse speelsters: Vivian Sevenich en Simone van de Kraats spelen er met CN Mataro. In poule D (Porto) komen ook twee Nederlandse speelsters in actie: Sabrina van der Sloot en Maartje Keuning strijden er met CN Sabadell voor een plek in de volgende ronde. Voor die volgende ronde zijn Sarah Buis en Brigitte Sleeking overigens al geplaatst. Hun ploegen - respectievelijk Dunaujvaros (runner-up) en Olympiakos (winnaar) - mogen op basis van resultaten van vorig jaar de kwalificatieronde overslaan.    

 

Programma Euro League ZVL-1886

 

Donderdag 18 november

21:00 uur SIS Roma - ZVL-1886 Center

 

Vrijdag 19 november

19:15 uur ZVL-1886 Center - Sirens Malta

 

Zaterdag 20 november

09:00 uur Ferencvaros – ZVL-1886 Center

19:15 uur ZVL-1886 Center - Lille

 

Zondag 21 november

10:45 uur CE Mediterrani – ZVL-1886 Center

 

Volg livescores, standen en uitslagen HIER.

Beeld:
De Euro League selectie van ZVL-1886 Center
LEES MEER OVER
2,038

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
2,792
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…