Brigitte Sleeking wint LEN Super Cup

Internationaal Toernooi, Oranje Dames
19 december 2021
Brigitte Sleeking wint LEN Super Cup

Brigitte Sleeking won zaterdag met Olympiakos de LEN Super Cup. De Griekse winnaar van de Euro League nam het op tegen KINEF Kirishi als winnaar van de LEN Trophy. Op eigen terrein won de ploeg van Sleeking voor hordes uitzinnige Grieken met 14-11.

 

In de tweede periode zette Olympiakos de wedstrijd naar haar hand. In vijf minuten tijd boog de thuisploeg een 4-6 achterstand om in een 9-6 voorsprong. En ook in het vervolg was Olympiakos de betere partij. In de vierde periode liep Olympiakos zelfs uit tot 14-9. Het dertiende Griekse doelpunt kwam van de hand van Sleeking. “De hele wedstrijd had ik het gevoel dat we beter waren, ook al kwamen we wat moeizaam op gang. We maakten wat slordige foutjes waar Kirishi van profiteerde. Het is natuurlijk een goede ploeg met ervaren speelsters, dus we wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden”, vertelt Sleeking over de enigszins stroeve start. “We merkten wel dat zij de laatste twee periodes wat vermoeider werden. Wij konden wel blijven gaan, waardoor we op een gegeven moment uitliepen met vijf doelpunten.”

 

Het is een mooie prijs voor de 23-jarige Dordtse international die afgelopen zomer overkwam van Widex GZC Donk. “Het bevalt me goed in Athene. In het begin was het natuurlijk best wennen, maar nu ik weet welke speelstijl onze coach van ons verwacht, zit ik op m’n plek!”

 

Ook dit jaar draait Olympiakos nog volop mee in de Euro League. In januari treft Sleeking in de kwartfinale het Hongaarse Dunaujvaros, de ploeg van Sarah Buis. CN Sabadell, de ploeg van Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot, is gekoppeld aan Ethnikos Piraeus.

Beeld:
Brigitte Sleeking (voor 3e van links) met Super Cup winnaar Olympiakos
LEES MEER OVER

Lees ook

21 november 2022
In de kwartfinale in de LEN Challenger Cup speelt landskampioen Het Ravijn tegen het Turkse ENKA Istanbul. Na de tweede…
20 november 2022
Net als ZVL-1886 Center is ook ZV De Zaan door in de Champions League. In de slotwedstrijd op zondag won de ploeg van Mi…