Keuning en Van der Sloot winnen Champions League

Internationaal Toernooi, Oranje Dames
Keuning en Van der Sloot winnen Champions League

Oranje-internationals Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot met Astralpool CN Sabadell de Champions League gewonnen. Het Griekse Olympiacos werd met 16-10 verslagen.  De Spaanse club prolongeerde daarmee hun titel. Het was de zevende keer dat Sabadell de ‘Cup met de grote oren’ won. 

De Final Four werd  gespeeld in Barcelona, werd het Griekse Olympiacos met 16-10 verslagen. Tot halverwege de derde periode ging het gelijk (8-7) op. Daarna nam Sabadell het heft in handen en scoorde zeven keer op rij. Keuning over de wedstrijd: ‘Iedereen was gebrand om te winnen en dat was, vond ik, ook van ons spel af te lezen. Uiteindelijk was het verschil heel groot. Dat had ik zelf en het team ook niet verwacht. Er overheerste alleen maar trots bij iedereen. Het was een geweldige middag in een uitverkocht zwembad. Iets wat ik nooit meer ga vergeten.’ Een dag eerder bereikte Sabadell de eindstrijd door Sant Andreu met 14-9 te verslaan.

Sant Andreu was in de troostfinale met 8-7 te sterk voor Assolim CN Mataro. Daardoor was er voor de derde club uit Barcelona in de Final Four, waar de internationals Laura Aarts, Simone van de Kraats en Vivian Sevenich spelen, geen prijs. In de halve finales was een dag eerder Olympiacos Piraeus met 16-12 te sterk voor Mataro.

 

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…