Sleeking, Van der Sloot en Keuning plaatsen zich voor Final 4

Internationaal Toernooi, Oranje Dames
27 februari 2022
Sleeking, Van der Sloot en Keuning plaatsen zich voor Final 4

Zaterdag werden de returns in de kwartfinale van de Euro League gespeeld. Na de eerste winst, boekten Brigitte Sleeking (Olympiakos) en Maartje Keuning (CN Sabadell) nu ook een overwinning en plaatsten zich daarmee voor de Final 4.

 

CN Sabadell speelde tegen Ethnikos Piraeus. Bij de Spaanse kampioen bleef Sabrina van der Sloot nog op de kant. Zij testte vorige week vlak voor de World League wedstrijd met Oranje positief op corona. Maar ook zonder de Nederlandse sterspeelster klaarde Sabadell de klus. Na de eerdere 8-13 winst in Griekenland, werd het nu 8-6.

 

Olympiakos bereikte de Final 4 ten koste van Dunaujvaros waar Sarah Buis onder de lat ligt. Drie weken geleden werd het in Athene nog 14-9 voor de titelverdediger. In Hongarije kwam Olympiakos tot 7-10. Sleeking (foto boven) scoorde eenmaal.

 

KINEF Kirishi is de derde ploeg die zich plaatste voor de Final 4. De Russische ploeg deed dat in Boedapest ten koste van UVSE (7-11). De laatste kwartfinale tussen Dynamo Uralochka en Plebiscito Padova werd vanwege de oorlog tussen Oekraïne en Rusland uitgesteld naar 3 maart en zal worden gespeeld op neutraal terrein in Belgrado.

 

Kwartfinales Len Euro League  

 

Zaterdag 26 februari

 

Dunaujvaros – Olympiakos: 7-10 (1-1, 1-4, 2-3, 3-2).

Brigitte Sleeking 1 doelpunt.

 

CN Sabadell – Ethnikos Piraeus: 8-6 (3-1, 1-1, 3-3, 1-1).

 

UVSE – KINEF Kirishi: 7-11 (3-1, 1-1, 1-4, 2-5).

Beeld:
Brigitte Sleeking in dienst van Olympiakos
LEES MEER OVER

Lees ook

03 april 2022
Brigitte Sleeking won zondag de belangrijkste prijs voor clubteams in Europa. Met Olympiakos versloeg ze in de finale va…
31 maart 2022
Sarah Buis heeft met Dunaujvaros in de finale van de LEN Trophy haar meerdere moeten erkennen in het Griekse Ethnikos. N…