Allesbeslissende wedstrijd voor ZV De Zaan om een plek bij de Final Four

Internationaal Toernooi
Allesbeslissende wedstrijd voor ZV De Zaan om een plek bij de Final Four

ZV De Zaan speelt zaterdag een allesbeslissende wedstrijd in de LEN Euro Cup tegen het Franse Lille UC (LUC). De winnaar plaatst zich voor de Final Four.

In de vorige ontmoeting op 4 november 2023 in het Amsterdamse Sloterparkbad won de Zaanse formatie met 12-9 van de Françaises. Met name door een sterke tweede periode en een goed georganiseerde defensie die als een huis stond. Afgelopen weekend tankte de ploeg van coach Mick van den Bree vertrouwen richting de confrontatie door respectievelijk De Ham en PSV af te drogen met een monsterscore. Na de twee overtuigende overwinningen op rij in de competitie - de bekerwinst en de 14-10 zege in de LEN Euro Cup zonder veel problemen twee weken geleden op het Griekse Ano Glyfada – wacht aankomende zaterdag 23 maart 2024 om 18.00 uur een belangrijke pot voor ZV De Zaan. In het Piscine Marx Dormoy te Lille staat in de LEN Euro Cup Women het Franse Lille UC (LUC) voor de tweede keer op het programma

Het is de laatste wedstrijd van de poulefase in groep A en meteen ook een allesbeslissende, omdat de winnaar van dit duel doorgaat naar de Final Four. ZV De Zaan en Lille UC staan in de poule op gelijke hoogte met elkaar, op een gedeelde tweede plek met beide 9 punten, waardoor de ploeg een plek bij de Final Four in eigen hand heeft. Beide ploegen moeten winnen om door te stoten naar de volgende ronde. Het belooft een spannende pot te worden waarin het tempo hoog wordt gehouden, en over en weer aanvalskansen opduiken. Mocht het duel na de reguliere speeltijd blijven steken op een gelijkspel wordt de wedstrijd beslist door het nemen van strafworpen. 

ZV De Zaan-trainer Van den Bree sprak de volgende woorden uit voorafgaand de ontmoeting. “Ik verwacht dat de spanning bij beide ploegen er goed op staat. Het veroveren van een plek bij de Final Four is voor beide clubs niet iets vanzelfsprekends. We zullen in principe vasthouden aan onze tactiek, maar wel andere accenten leggen op basis van de kwaliteiten van Lille UC. Als wij als ploeg de goede vorm van de afgelopen periode weten te bereiken geef ik ons een goede kans om uit in het Piscine Marx Dormoy te winnen. Maar het zal een onwijs gave ambiance zijn waar we dit moeten zien te bereiken.” 

Speelster Takyiwa Sam blikt vooruit op de confrontatie: “Ik kijk ernaar uit om samen met het team naar Lille te gaan. De hele reis er naartoe en de overnachting maken een internationale uitwedstrijd extra speciaal. Ik merk dat we elke wedstrijd opnieuw, weer beter, en beter worden. We trainen hard met elkaar, maar hebben bovenal ook veel plezier met elkaar. Laatst hebben we bijvoorbeeld nog een videotraining gecombineerd met een avondje Weerwolven spelen. De wedstrijd tegen Lille UC zal spannend worden, want we zijn aan elkaar gewaagd. We hebben hard getraind en hebben veel vertrouwen in ons eigen spel. We hebben nog een appeltje met hun te schillen, dus een mooiere revanche dan winnen in hun thuisbad is er niet.”

De opstelling:
1. Caitlin van Leeuwen
2. Lieke Rogge
3. Loïs den Ouden
4. Kila van der Veen
5. Takyiwa Sam
6. Silvanne Slot
7. Marit van Tol
8. Maud Koopman
9. Lotte Happe
10. Nerida Drewes
11. Malissa van Rijn
12. Bente Rogge
13. Britt van den Dobbelsteen

Coach: Mick van den Bree                   Assistent-coach: Henk ten Kleij                 Teammanager: Bas Hokke

Extra informatie
Hieronder wordt weergegeven waar je de tickets kunt kopen en hoe je de wedstrijd live kunt volgen. 
Tickets zijn te kopen via: https://my.weezevent.com/match-de-coupe-deurope-luc-de-zaan
En de wedstrijd meekijken/ live volgen kan via: https://www.youtube.com/watch?v=ppGbCAIPTx0

1,369

Lees ook

In het hol van de leeuw hebben de vrouwen van ZV De Zaan de halve finale van de Euro Cup Women Final Four met 10-8 …
Voor landskampioen ZV De Zaan staat komend weekeinde de volgende uitdaging te wachten. In het Italiaanse Triëst spelen d…
1,444