AZC Moscow niet opgewassen tegen Pro Recco

Internationaal Toernooi
10 mei 2018
AZC Moscow niet opgewassen tegen Pro Recco

Logo AZCAZC Moscow is er niet in geslaagd om het Pro Recco lastig te maken. De Italiaanse koploper in poule B was simpelweg een paar klassen beter. In een sfeervol Aquarijn werd het 5-24. Periodestanden 1-6, 1-6, 2-6, 1-6.

De wereldsterren van Recco zoals Stefano Tempesti, Dusan Mandic, Filip Filipovic en Francesco di Fulvio, lieten regelmatig prachtige acties en combinaties zien waarmee het de handen van het publiek op elkaar kreeg. AZC doelpuntte elke periode minimaal een keer. Opvallend was dat Recco per kwart telkens zes maal het scorebord in beweging wist te brengen. De uitslag was een eerlijke afspiegeling van de stand op de ranglijst.

Met dit resultaat in de laatste poulewedstrijd van het Champions League-seizoen blijft AZC de rode lantaarndrager van de groep. Voor Recco was de koppositie al een feit. Zij gaan door naar de Final Eight en maken dan uit welk clubteam de sterkste van Europa zal worden.

Coach Ron de Wild genoot van de kwaliteit van de tegenstander. “Die spelers hebben zoveel talent, hebben hun hele leven de beste trainers en coaches gehad met de beste faciliteiten. Absoluut wereldtop. We konden er niets tegenin brengen. Als ik nu op ons Champions League-avontuur terug kijk, hebben we een paar wedstrijden de kans gehad om punten te pakken. Dat is net niet gelukt. Ik denk wel dat we mede door het spelen van deze Europese wedstrijden en de ervaringen die we daarin hebben opgedaan, de beker gewonnen hebben."

Beide nummers twaalf in duel
Beide nummers twaalf in duel. Foto's: Beeldboot/ Gertjan Kooij

"Een persoonlijk hoogtepunt vond ik onze eerste wedstrijd", vervolgt De Wild. "Die was toevallig ook tegen Recco in Italië. Alle Recco-spelers, zonder uitzondering, kwamen naar mij toe en gaven mij voor de wedstrijd een hand. Wij, die hun niveau nooit halen, hebben af en toe wat arrogantie over ons. Zij uitten met die simpele handdruk respect en promoten en vertegenwoordigen hun club daarmee geweldig, met zoveel normen en waarden. Dat zal ik nooit vergeten. Verder hoop ik dat ons meespelen dit seizoen op het hoogste niveau zijn vruchten afwerpt voor de nabije toekomst van AZC. Dat we gebruik maken van de contacten die we in Europa hebben opgedaan. Ik denk dan aan uitwisselingen met de jeugd of het spelen van toernooien en andere evenementen”, besluit hij.

Gielen speelt gelijk, Winkelhorst en Muller verliezen

De overige Nederlanders in de Champions League sloten de poulefase met wisselend succes af. Luuk Gielen speelde met zijn Duitse club Spandau 04 gelijk tegen Jadran Carine. Gielen scoorde drie keer, waarvan twee strafworpen. In het laatste kwart viel hij uit met zijn derde P. Gielen is de enige Nederlander die in de Final Eight zal spelen. John Winkelhorst kwam met Waspo Hannover net te kort in en tegen Brescia. Het werd 11-9, waardoor Hannover op de zesde plek in poule A eindigde. Jorn Muller verloor met zijn Spaanse ploeg Sabadell ruim van de kampioen van afgelopen Champions League-editie, Szolnok, 14-4. Sabadell eindigde een treetje hoger dan AZC op plek zeven met negen punten.

Klik hier voor een video samenvatting.

Woensdag 9 mei
Groep B

AZC Moscow - Pro Recco: 5-24
Periodestanden: 1-6, 1-6, 2-6, 1-6
Doelpuntenmakers AZC: Filip Coric, Jort Stienstra (foto boven), Sebastiaan van Mil, Dejan Indjic, Milos Filipovic.
Dylan Smith keepte de tweede helft. 
Doelpuntenmakers Pro Recco: Guillermo Molina Rios 5, Dusan Mandic 4, Michael Alexandre Bodegas 4, Matteo Aicardi 4, Francesco di Fulvio 2, Gonzalo Oscar Echenique 2, Niccolo Gitto 2, Filip Filipovic.

Spandau 04 Berlin (met Luuk Gielen) - Jadran Carine: 13-13
Periodestanden: 3-3, 2-1, 2-2, 6-7
Luuk Gielen 3 doelpunten.

Szolnok - CN Sabadell (met Jorn Muller): 14-4
Periodestanden: 3-1, 2-1, 5-0, 4-2
Muller kwam met 1 P op het formulier.

Groep A
AN Brescia  - Waspo Hannover met Jorn Winkelhorst: 11-9
Periodestanden: 4-1, 2-3, 3-3, 2-2

Eindstand poulefase. De nummers 1-4 van beide groepen spelen de Final EightEindstand poulefase. De nummers 1-4 van beide groepen spelen de Final Eight

Beeld:
LEES MEER OVER

Lees ook

21 november 2022
In de kwartfinale in de LEN Challenger Cup speelt landskampioen Het Ravijn tegen het Turkse ENKA Istanbul. Na de tweede…
20 november 2022
Net als ZVL-1886 Center is ook ZV De Zaan door in de Champions League. In de slotwedstrijd op zondag won de ploeg van Mi…