AZC start Tweede Voorronde CL met verlies

Internationaal Toernooi
Dejan Indjic van AZC scoorde drie keer

AZC is in het Franse Aix-le-Bains de eerste van drie groepsduels met verlies begonnen. Thuisploeg Pays d’Aix was met 17-7 ruim te sterk. Het verschil werd in de eerste periode al gemaakt. Na acht minuten keek de ploeg van coach Nemanja Stevanovic al tegen een 6-0 achterstand aan.

In Groep F zitten naast Pays d’Aix en AZC ook Jadran Split uit Kroatië en Ferencvaros-Telekom uit Hongarije. Alleen de twee bovenste ploegen van Groep F zullen zich plaatsten voor de derde en laatste voorronde van de Champions League. Om 17.00 uur is Ferencvaros-Telekom de volgende tegenstander. Bij verlies is AZC uitgeschakeld voor een vervolg in de Champions League.

Update zaterdag 29 sep 07:45 uur
AZC-coach Stevanovic klonk gelaten. "In de eerste periode kwamen we met 6-0 achter. In het tweede kwart werd het zelfs 10-0. Na die schok begonnen we met ademen en scoorden we ons eerste doelpunt. Het derde en vierde part waren we meer gelijkwaardig, maar met zo'n eerste helft was de wedstrijd al lang gespeeld. Ik had niet verwacht dat het verschil zo groot zou zijn. Bij ons waren Jacopo Mandolini en Tilemachos Pissas er niet bij. Hun ervaring misten we en onze jonge ploeg moest wennen aan de atmosfeer en het fanatieke thuispubliek. Een goede en leerzame ervaring. Als ik vooruitkijk naar de wedstrijd van zaterdagmiddag tegen Ferencvaros, dan spelen we tegen allemaal internationale toppers die ook uitkomen in de nationale teams van Hongarije, Servië en Australië. Een pittige wedstrijd, maar weer een mooie ervaring"

Vrijdag 28 september
Pays d’Aix (FRA) - AZC 17-7
Periodestanden: 6-0, 4-2, 4-2, 3-3.
Doelpunten AZC: Dejan Indjic 3 (foto boven), Filip Coric 2, Andreas Miralis 2.