Blom van de Velde hoopt te stunten tegen ZVL-1886

Internationaal Toernooi
Blom van de Velde hoopt te stunten tegen ZVL-1886

Van alle Nederlandse speelsters die dit weekend verspreid over Europa in actie komen in de Euro League is zij de meest onbekende. Blom van de Velde speelt met Lille in dezelfde poule als ZVL-1886 Center. Vanavond treffen zij elkaar.

 

De 22-jarige Van de Velde, ooit begonnen bij VZV in IJmuiden, speelt nu twee seizoenen voor de club in de Noord-Franse stad. Eredivisie speelde ze bij De Ham en ZV De Zaan. Hoe komt ze dan in Lille terecht?

 

“Ik heb Frans gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, maar merkte dat zelfs na het halen van mijn diploma het Frans spreken me nog lastig afging. Daarom wilde ik een tijdje in Frankrijk wonen. Met De Ham en ZV De Zaan was ik al eens in Lille geweest voor een trainingskamp, waardoor ik de coach kende. Ik was welkom om mee te doen. Daarom ben ik na mijn afstuderen naar Lille gegaan en inmiddels is dit alweer mijn tweede Euro League avontuur.”

 

Van de Velde is niet de enige buitenlander in Franse dienst. “Ons team bestaat uit vele nationaliteiten. We hebben Russen, Grieken, Canadezen en Amerikanen. In de Franse competitie zijn we verreweg het beste team, we winnen alle wedstrijden extreem makkelijk en Lille is al acht jaar op rij landskampioen. Omdat het niveau van de competitie vrij laag is, probeert onze coach vaak trainingsstages te regelen met andere goede Europese teams. Zo speelden we vorig jaar een week tegen CN Mataro en in trainingen spelen we vaak wedstrijden tegen elkaar om toch goed voor de dag te komen op het Europese niveau.”

 

Het werpt z’n vruchten af. Donderdag won Lille ruim van Sirens Malta (27-3) en vrijdag werd pas in de laatste periode gebogen voor Ferencvaros (11-8). Vanavond speelt zij om 19:15 uur tegen het Leidse ZVL-1886. “Ons team is inmiddels erg goed op elkaar ingespeeld. Ik denk dat we best eens zouden kunnen verrassen!”

Beeld:
Blom van de Velde in actie voor Lille
1,217

Lees ook

Decembermaand, interlandmaand. In aanloop naar het Europees- en wereldkampioenschap spelen de mannen-, vrouwen A- en vro…
1,182
In een volgepakt Sloterparkbad gingen de dames van ZV De Zaan in de slotfase met 9-10 onderuit tegen Antentore Plebiscit…
1,639