De Zaan sluit Euro Cup af met nederlaag tegen Savona

Internationaal Toernooi
De Zaan sluit Euro Cup af met nederlaag tegen Savona

De mannen van ZV De Zaan hebben de eerste Europese campagne uit hun clubhistorie afgesloten in stijl. In zowel de eerste als tweede ronde liet de ploeg van Andreas Miralis degelijk polo zien en toonde het aan goed partij te kunnen bieden tegen de internationale subtop. Tegen het Italiaanse Savona was het echter niet genoeg voor een winstpunt: 14-10.

Waar de Zaankanters in de eerste ronde nog knap wonnen van onder andere het Spaanse CN Echeyde en Griekse PAOK, was de weerstand in de tweede ronde in Straatsburg van een andere categorie. Net zoals tegen Team Strasbourg op vrijdag en Partizan Belgrado op zaterdag kwam ZV De Zaan ook tegen de Italianen met name in het begin van de wedstrijd tekort. Daarna kende de nationale bekerwinnaar net als in de eerdere duels een sterke wederopstanding, maar een stunt zat er de afgelopen dagen helaas telkens niet in.

Op zondagmorgen kwam Savona in de eerste periode al op 5-0. Twee goals van Angelo Corver en een doelpunt begin tweede periode van Pascal Janssen verzachtten de pijn iets, maar Savona bleef gecontroleerd toch steeds aan de voor hun goede kant van de score. Mooi om te zien was dat De Zaan in de tweede helft gelijkwaardig was aan de Italianen. Beide periodes eindigden in 2-2, waarmee een alleszins acceptabele uitslag werd neergezet tegen de uiteindelijke groepswinnaar. Drie minuten voor tijd leek Jurriaan van der Struijk met de 10-12 nog even voor een spannend slot te zorgen, maar Andrea Urbinati liet de Zaanse hoop op een puntendeling met twee doelpunten op rij snel vervliegen.

In de andere poules bereikten van de Nederlanders alleen de gebroeders Sebastian en Benjamin Hessels de volgende ronde. Met het Hongaarse Honved werden zij groepshoofd in poule D. In dezelfde poule vond Jesse Koopman zijn Waterloo. Met PAOK Thessaloniki werd hij vierde, net voor thuisploeg Mladost Zagreb. Jeroen Rouwenhorst kwam met zijn Servische werkgever VK Salis in poule F in Boekarest ook niet verder dan de vierde plek. Alleen van het Portugese Vitoria Guimaraes werd gewonnen (21-8).

Zaanse fans in Straatsburg (foto: Hanny van den Dobbelsteen)
Zaanse fans in Straatsburg (foto: Hanny van den Dobbelsteen)

LEN Euro Cup   

Zondag 30 oktober
RN Savona – ZV De Zaan: 14-10 (5-2, 5-4, 2-2, 2-2).
Doelpunten ZV De Zaan: Angelo Corver 3, Pascal Janssen 3, Jurriaan van der Struijk 1, Stan Meijn 1, Phil Brantjes 1, Casper van der Struijk 1.

Zaterdag 29 oktober
ZV De Zaan – Partizan Belgrado: 11-17 (2-6- 2-3, 3-4, 4-4).
Doelpunten ZV De Zaan: Angelo Corver 3, Don Rempt 2, Daan Bakker 2, Phil Brantjes 1, Stan Meijn 1, Jacopo Mandolini 1, Thomas Lucas 1.

Vrijdag 28 oktober
Team Strasbourg – ZV De Zaan: 12-9 (4-3, 4-3, 4-3, 0-0).
Doelpunten ZV De Zaan: Stan Meijn 2, Pascal Janssen 2, Thomas Lucas 2, Daan Bakker 1, Angelo Corver 1, Jacopo Mandolini 1.

Beeld:
ZV De Zaan in Straatsburg (foto: Hanny van den Dobbelsteen)
LEES MEER OVER

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…