Euro Cup: De Zaan sluit af met gelijkspel tegen Montpellier

Internationaal Toernooi
Euro Cup: De Zaan sluit af met gelijkspel tegen Montpellier

ZV De Zaan heeft de eerste ronde van de Euro Cup afgesloten met een gelijkspel. Zondagochtend werd het 10-10 tegen Montpellier. De ploeg uit Zaandam eindigt daarmee - hoogstwaarschijnlijk - als tweede in poule A.

De ploeg van Andreas Miralis was na de eerdere wedstrijden al zeker van de volgende ronde. Desalniettemin was de wedstrijd tegen Montpellier er eentje op het scherpst van de snede. Inzet was de tweede plek in de poule en een portie zelfvertrouwen voor het vervolg. In beide doelstellingen is De Zaan geslaagd.

De Nederlandse bekerwinnaar (zonder Pascal Janssen) keek tegen de Fransen in de tweede periode nog tegen een 3-6 achterstand aan, maar zette daarna de wedstrijd steeds meer naar z’n hand. Angelo Corver Phil Brantjes en Jacoppo Mandolini brachten de Zaankanters naar 6-6. Montpellier sloeg daarna weer een klein gaatje, maar als team vocht ZV De Zaan zich wederom terug. In de laatste periode waren het Don Rempt en Stan Meijn die de stand in evenwicht brachten (9-9). Met nog anderhalve minuut op de klok kwam Montpellier op 9-10, maar een vernuftige actie van Thomas Lucas zorgde zeventien seconden voor tijd voor de puntendeling. In de allerlaatste seconde was Mandolini nog dichtbij de winnende, maar zijn backhand spatte uiteen op de lat.

Het mocht de pret niet drukken. ZV De Zaan heeft een goed visitekaartje afgegeven in Europa.

LEN Euro Cup

Zondag 16 oktober
ZV De Zaan – Montpellier: 10-10 (3-3, 1-3, 3-3, 3-1)
Doelpunten ZV De Zaan: Angelo Corver 3, Thomas Lucas 2, Jacoppo Mandolini 1, Stan Meijn 1, Phil Brantjes 1, Casper van der Struijk 1, Don Rempt 1.  

Zaterdag 15 oktober
CN Echeyde – ZV De Zaan: 10-11 (2-5, 0-2, 2-3, 6-1)
Doelpunten ZV De Zaan: Pascal Janssen 3, Thomas Lucas 2, Jacoppo Mandolini 2, Stan Meijn 2, Chris van den Dobbelsteen 1, Jurriaan van der Struijk 1.

ZV De Zaan – Ludwigsburg 08: 16-7 (2-0, 4-2, 6-4, 4-1)
Doelpunten ZV De Zaan: Pascal Janssen 5, Jacoppo Mandolini 3, Phil Brantjes 3, Don Rempt 2, Thomas Lucas 1, Angelo Corver 1, Daan Bakker 1. 

Vrijdag 14 oktober
VK Solaris – ZV De Zaan: 9-5 (3-0, 2-2, 1-1, 3-2)
Doelpunten ZV De Zaan: Casper van der Struijk 2, Don Rempt 1, Phil Brantjes 1, Angelo Corver.

Donderdag 13 oktober
PAOK – ZV De Zaan: 6-7 (1-2, 0-1, 4-4, 1-0)
Doelpunten ZV De Zaan: Stan Meijn 3, Phil Brantjes 2, Daan Bakker 1, Thomas Lucas 1.

Beeld:
ZV De Zaan kan tevreden terugkijken op z'n Europese debuut (foto: Hanny van den Dobbelsteen)
LEES MEER OVER
1,341

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…