Euro Cup: ZV De Zaan verliest nipt van Padova

Internationaal Toernooi
Euro Cup: ZV De Zaan verliest nipt van Padova

De dames van ZV De Zaan hebben zaterdag hun eerste wedstrijd in de Euro Cup niet weten te winnen. In Padova had de ploeg van Mick van den Bree voldoende kansen om de winst over de streep te trekken, maar zag de thuisploeg langszij komen: 13-12.

Na de uitschakeling in de Champions League probeert de enige Nederlandse deelnemer in Europa zich te plaatsen voor de Final 4 van de Euro Cup. Daarvoor moet De Zaan in de poule met uit- en thuiswedstrijden tegen Padova, Glyfada en Lille bij de beste twee ploegen eindigen. In de eerste wedstrijd tegen de Italiaansen redde De Zaan het dus net niet.

De Zaanse dames namen in de tweede periode een 4-2 voorsprong en stonden ook daarna lang aan de goede kant van de score. Halverwege de derde periode kwam Padova pas aan de leiding – het was nota bene de van De Zaan overgekomen Maxine Schaap die de 9-8 maakte – en die voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen. In de vierde periode liep Padova uit naar 12-9. Silvanne Slot en Lieke Rogge zorgden nog wel voor de aansluiting, maar dichterbij kwamen de Zaansen niet. De 13-12 van uitblinker Maud Koopman (5 goals) twaalf seconden voor tijd kwam te laat voor een herovering van de macht. 

Op 21 oktober komt De Zaan alweer in actie in Europees verband. Dan reist de ploeg van Van den Bree naar Athene om het op te nemen tegen Glyfada dat zaterdag met 14-17 moest buigen voor Lille. “Daar moeten we punten pakken om door te dringen tot de Final 4. Tegen Padova was het van onze kant helaas niet goed genoeg. We hadden niet hoeven verliezen. We begonnen verdedigend goed waardoor we een kleine voorsprong namen. We verzuimden daarna echter om het verschil groter te maken. Tegen Glyfada moeten we echt onze eerste Europese overwinning van dit jaar boeken. Het is prachtig om dit soort wedstrijden te spelen. Dat kan mede dankzij de steun van onze sponsoren HOOP brouwerijen, @Arbo, Damiro ontruimingen en Sales Company.”   

De Zaan in Padova
De Zaan in Padova

Euro Cup

8 oktober 2023
Plebiscito Padova – ZV De Zaan: 13-12
Periodestanden: 1-1, 5-5, 4-3, 3-3
Doelpunten ZV De Zaan: Maud Koopman 5, Lieke Rogge 2, Lois den Ouden 2, Silvanne Slot 1, Nerida Drewes 1, Bente Rogge 1.

Resterend programma voor De Zaan in de Euro Cup
21 oktober: Glyfada – ZV De Zaan
4 november: ZV De Zaan – Lille
25 november: ZV De Zaan – Padova
9 maart: ZV De Zaan – Glyfada
23 maart: Lille – ZV De Zaan

Beeld:
Maud Koopman blonk uit aan Zaanse zijde met 5 goals (Orange Pictures)

Lees ook

Oranje-internationals Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot met Astralpool CN Sabadell de Champions League gewonnen.…
De vrouwen van ZV De Zaan hebben zich gerevancheerd voor het mislopen van de finale van de Euro Cup Women Final Four. Na…
1,236