Euro Cup: ZV De Zaan verliest van Team Strasbourg

Internationaal Toernooi
Euro Cup: ZV De Zaan verliest van Team Strasbourg

ZV De Zaan is neergestreken in Straatsburg voor de tweede ronde in de LEN Euro Cup. Vrijdagavond speelde de ploeg van Andreas Miralis tegen de thuisploeg. De Fransen wonnen met 12-9.

In de eerste drie periodes was Team Strasbourg steeds een doelpunt beter en in het laatste bedrijf werd er niet meer gescoord. De Zaankanters keken al vlot tegen een 3-0 achterstand aan, maar Thomas Lucas, Daan Bakker en Stan Meijn brachten De Zaan terug in de strijd. Toch liep Strasbourg langzaam uit; halverwege de derde periode stond het 12-6. De Zaan gaf zich na goals van Angelo Corver en Pascal Janssen (2 strafworpen) nog niet gewonnen, maar doordat het net niet meer gevonden werk in de laatste periode, bleef de nationale bekerwinnaar steken op 12-9.

Zaterdag speelt ZV De Zaan om 20 uur tegen Partizan Belgrado dat vrijdag met 11-14 verloor van RN Savona. De eerste twee ploegen plaatsen zich voor de volgende ronde.

LEN Euro Cup

Vrijdag 28 oktober
Team Strasbourg – ZV De Zaan: 12-9 (4-3, 4-3, 4-3, 0-0).
Doelpunten ZV De Zaan: Stan Meijn 2, Pascal Janssen 2, Thomas Lucas 2, Daan Bakker 1, Angelo Corver 1, Jacopo Mandolini 1.

Resterend programma ZV De Zaan

Zaterdag 29 oktober
20 uur ZV De Zaan – Partizan Belgrado

Zondag 30 oktober
10 uur RN Savona – ZV De Zaan

Beeld:
Thomas Lucas scoorde twee keer tegen Strasbourg (archieffoto Orange Pictures)
LEES MEER OVER
1,055

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…