Euro League: UZSC overwintert, ZVL is klaar

Internationaal Toernooi
Euro League: UZSC overwintert, ZVL is klaar

In de achtste finales van de Euro League heeft UZSC een geweldige stunt uitgehaald door als tweede in de groep te eindigden. Daarmee hield de ploeg UVSE en SIS Roma achter zich en stromen ze door naar de kwartfinale. Ook ZVL-1886 Tetteroo kwam in actie. De ploeg eindigde als laatste waarmee het Europese avontuur eindigde.

De basis voor de overwintering legde UZSC in het openingsduel. Gastploeg Sabadell, vijfvoudig winnaar en titelverdediger werd met 7-11 gevloerd. Een dag later werd de Hongaarse kampioen UVSE op 13-13 gehouden, waarmee de ploeg van Gerrit-Jan Schothans een uitstekende basis legde om zich te kwalificeren. Het laatste duel ging met 11-10 van SIS Roma verloren, maar was desondanks voldoende voor kwalificatie. 

UZSC-coach Schothans reageerde na de laatste wedstrijd. "Het was wat onrustig en het liep moeilijk. Onze Manmeers gingen er niet in en de vermoeidheid was voelbaar. In het vierde part knokten we ons goed terug en met de laatste krachten stelden we de tweede plek in de poule veilig. 
Ook in de eerste voorronde, thuis in Utrecht, was de laatste speeldag onze minste wedstrijd. Dat moet te maken hebben met het weinige samen trainen en toch de tegenstanders. Maar onze prestatie, door naar de volgende ronde, maakt ons erg trots." De loting volgt vandaag. 

ZVL zat in een poule met Kinef-Surgutneftegas, Plebiscito Padova en NC Vouliagmeni. De openingswedstrijd tegen Kinef ging fors verloren: 25-5. Daarna bood de Leidse ploeg prima partij tegen de overige ploegen. Van Plebiscito Padova en Vouliagmeni werd er nipt verloren. Tegen Plebiscito Padova werd het 8-5, tegen Vouliagmeni 13-8. 

Vrijdag 29 november
CN Sabadell - UZSC 7-11 
Periodestanden: 2-4, 3-3, 2-2, 0-2
Doelpuntenmakers UZSC: Sabrina van der Sloot 4, Vivian Sevenich 2, Cecil Bas 2, Dagmar Genee, Amarens Genee, Marit van der Weijden.

Kinef-Surgutneftegas - ZVL-1886 Tetteroo 25-5
Periodestanden: 7-0, 6-1, 5-3, 7-1
Doelpuntenmakers ZVL: Rozanne Voorvelt, Laura Roels, Marianne de Groot, Isis Keijzer, Roline Schuijt.

Zaterdag 30 november
UZSC- UVSE 13-13
Periodestanden: 2-1, 3-3, 5-5, 3-4
Doelpuntenmakers UZSC: Dagmar Genee 4, Nerida Drewes 3, Amarens Genee 3, Sam Jutte, Marit van der Weijden, Vivian Sevenich.

Plebiscito Padova - ZVL-1886 Tetteroo 8-5
Periodestanden: 3-2, 1-1, 1-2, 3-0
Doelpuntenmakers ZVL: Rozanne Voorvelt 2, Marianne de Groot, Isis Keijzer, Melissa van Rijn. 

Zondag 1 december
UZSC - SIS Roma 10-11
Periodestanden: 2-2, 2-3, 3-5, 3-1
Doelpuntenmakers UZSC: Sabrina van der Sloot 6, Dagmar Genee, Nerida Drewes, Cecil Bas, Marit van der Weijden.

NC Vouliagmeni - ZVL-1886 Tetteroo 13-8
Periodestanden: 2-3, 4-1, 3-2, 4-2
Doelpuntenmakers ZVL: Rozanne Voorvelt 2, Isis Keijzer 2, Melissa van Rijn 2, Iefke van Belkum, Moran Lindhout. 

Beeld:
| Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

In het hol van de leeuw hebben de vrouwen van ZV De Zaan de halve finale van de Euro Cup Women Final Four met 10-8 …
Voor landskampioen ZV De Zaan staat komend weekeinde de volgende uitdaging te wachten. In het Italiaanse Triëst spelen d…
1,377