Euro League: UZSC uitgeschakeld. Wisselend succes Oranje-speelsters

Internationaal Toernooi
13 februari 2018
Euro League: UZSC uitgeschakeld. Wisselend succes Oranje-speelsters

De dames van landskampioen UZSC zijn uitgschakeld in Europa. Als een van de zestien overgebeven ploegen wisten zij zich niet bij de beste acht te scharen. Zondag werd in Barcelona ook het derde duel met ruime cijfers verloren. Het werd 17-8 tegen het Hongaarse Dunaujvaros. Periodestanden 4-0, 6-3, 5-0, 2-5. Aan Hongaarze zijde kwam Oranje keepster Laura Aarts niet in actie.
Zaterdag verloor UZSC ook haar tweede duel. Tegen het Spaanse Sabadell kwam UZ te kort. In de eerste helft werd de ploeg van Gerrit-Jan Schothans op ruime achterstand gezet met respectievelijk 6-2 en 5-1. In de derde periode kantelde het spelbeeld. De Domstedelingen wonnen dit kwart met 0-1. De vierde periode eindigde met 4-3 in het voordeel van de Spaanse topploeg waardoor het uiteindelijk 15-7 werd. Topscorer werd Nerida Drewes met drie treffers.
Vrijdag was thuisploeg CN Sant Andreu al met 13-5 te sterk waardoor UZSC is uitgeschakeld voor een Europees vervolg in de LEN Euro League.

Beeld:
LEES MEER OVER

Lees ook

21 november 2022
In de kwartfinale in de LEN Challenger Cup speelt landskampioen Het Ravijn tegen het Turkse ENKA Istanbul. Na de tweede…
20 november 2022
Net als ZVL-1886 Center is ook ZV De Zaan door in de Champions League. In de slotwedstrijd op zondag won de ploeg van Mi…