Het Ravijn door naar kwartfinale Challenger Cup

Internationaal Toernooi
13 november 2022
Het Ravijn door naar kwartfinale Challenger Cup

De mannen van Het Ravijn zijn tweede geworden in hun poule in de Challenger Cup en kunnen daarom hun Europese avontuur vervolgen. In de dun bezaaide poule B verloor de ploeg van Zeno Reuten zaterdag van thuisploeg CN Terrassa, maar won het een dag later van ASA Tel Aviv.

Zaterdag kon Het Ravijn niet stunten tegen het favoriete Terrassa. Hoewel de stand echt wel dragelijk is, kwam de Spaanse zege op geen enkel moment in gevaar. Terrassa dicteerde het spel door vlot op een 5-0 voorsprong te komen. Het lukte Het Ravijn twee keer om het gat te verkleinen tot drie doelpunten (3-6 en 6-9), maar dichterbij kwam de ploeg uit Nijverdal niet. Jorn Muller: “We speelden best goed tegen een ploeg die ieder seizoen meedoet op Europees niveau. Door wat slordigheden konden we er helaas niet meer uithalen.”

Zondag was Het Ravijn ASA Tel Aviv de baas. De Israëliërs – op zaterdag al met 12-4 verslagen door Terrassa – dropen met 4-14 af. Door de tweede plek in de poule is Het Ravijn geplaatst voor de kwartfinale. Zeno Reuten: “Zondag begonnen we goed scherp, waardoor we snel op voorsprong kwamen. Het hele team heeft veel kunnen spelen. Plaatsing voor de kwartfinale is een mooie beloning voor een goed weekend samen in Terrassa.”

Challenger Cup

Zaterdag 12 november
CN Terrassa – Het Ravijn: 16-12 (6-2, 3-3, 4-3, 3-4).
Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker 3, Jorn Muller 2, Yoran Loos 2, Stan Hageman 2, Jorrit Aanstoot 1, Rob Gottemaker 1, Bas ter Brake 1.

Zondag 13 november
ASA Tel Aviv – Het Ravijn: 4-14 (1-6, 1-4, 1-2, 1-2).
Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 5, Bas ter Brake 3, Jorrit Aanstoot 2, Bas-Jan Dijkink 1, Yoran Loos 1, Jorn Muller 1, Rob Gottemaker 1.

Beeld:
Het Ravijn in Terrassa
LEES MEER OVER
1,244

Lees ook

21 november 2022
In de kwartfinale in de LEN Challenger Cup speelt landskampioen Het Ravijn tegen het Turkse ENKA Istanbul. Na de tweede…
20 november 2022
Net als ZVL-1886 Center is ook ZV De Zaan door in de Champions League. In de slotwedstrijd op zondag won de ploeg van Mi…